Atama İçin Son Tarih Belli Oldu

28 Şubat mağdurlarının memuriyete dönmesiyle ilgili affedilenlerin devlet memuru olabilmek için 1 Kasım'a kadar başvurması gerekiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ağustos 2013 15:01
Atama İçin Son Tarih Belli Oldu

Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanunun ek 1'inci maddesine ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgede, 5525 sayılı Kanun'a 6495 sayılı Kanun'un 43'üncü maddesiyle eklenen ek 1'inci madde ile 28 Şubat 1997 tarihinden sonra verilen disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanların, kanunda öngörülen şartlar doğrultusunda kurumlarında daha önceki kadrolarına veya benzer unvanlı kadrolara atanmasının düzenlendiği hatırlatıldı.

Söz konusu kanun hükümlerinin etkin bir şekilde uygulanmasını, bu konuda oluşan mağduriyetlerin en kısa sürede giderilmesini ve işlemlerin hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını temin etmek amacıyla ilgili idarelerin uyması gereken usul ve esaslara yer verilen genelgede, 5525 Sayılı Kanun'un Ek 1'inci maddesinin birinci fıkrasından yararlanabilmenin şartları sıralandı.

Buna göre, ilgililerin 28 Şubat 1997 ila 14 Şubat 2005 tarihleri arasında verilmiş disiplin cezaları sebebiyle memuriyetten çıkarılmış ve memuriyetten çıkarmaya esas disiplin cezalarının 4455 sayılı Kanun veya 5525 sayılı Kanun kapsamında affedilmiş olması gerekiyor.

Atama yapılacak tarih itibarıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanun'un 48'inci maddesinde belirtilen genel şartlar ile kurumların mevzuatlarında yer alan özel şartların taşınması,memuriyetten çıkarılma tarihinde ilgililerin işgal ettikleri kadro derecesi veya

28 Şubat mağdurlarının memuriyete dönmesiyle ilgili affedilenlerin devlet memuru olabilmek için 1 Kasım'a kadar başvurması gerekiyor. Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanunun ek 1'inci maddesine ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.