Ata’nın Isparta’ya Gelişinin 88’nci Yıldönümü Kutlandı

Ata’nın Isparta’ya Gelişinin 88’nci Yıldönümü Kutlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2018 15:51
Ata’nın Isparta’ya Gelişinin 88’nci Yıldönümü Kutlandı

Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önder Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 88. yıldönümü dün büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Törende konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; “Bugün o mümtaz misafiri karşılayan heyetin duyduğu heyecanı duyuyor ve şerefli konuğumuzu rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önder Atatürk’ün Isparta’ya gelişinden bu yana 88 yıl geçti. Bilindiği gibi Atatürk, 6 Mart 1930 tarihinde kısa süreli de olsa İlimizi ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulunmuş ve öğle yemeğini Isparta’da yedikten sonra İlimizden ayrılmışlardı.

Büyük Önder Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 88. yıldönümü nedeniyle dün çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi ve de Ata’ya saygı yürüyüşü yapıldı. Saat 10.00’da Millet Caddesindeki eski adıyla Endüstri Meslek Lisesi yeni adıyla Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayan Ata’ya saygı yürüyüşüne Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Ferat Vural, Vali Yardımcıları, Siyasi Partilerin İl Başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, Daire Müdürleri ve öğrenciler katıldı. 

Yürüyüş korteji saat 10.00’da askeri bando eşliğinde Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden hareket ederek 6 Mart Atatürk Caddesini takiben Milli Eğitim Müdürlüğü önünden 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Alanına geldi. Kortejde öğrenciler tarafından dev Atatürk ve Türk Bayrakları açıldı. 

Daha sonra Hükümet Meydanı’nda Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Isparta Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunularak, Atatürk Anıtı önündeki meşale yakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.