Atatürk Anıtına Çelenk Sundular

Protokol çelenklerinin yanı sıra CHP ve ADD’de bugün Atatürk Anıtı’na ayrı ayrı çelenk sundu.

Yayınlanma:
Atatürk Anıtına Çelenk Sundular

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında protokolün Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Gül Isparta Şubesi de Atatürk Anıtı’na ayrı ayrı çelenk sundu.

Saat 14:00’de Atatürk Anıtı önünde toplanan CHP’liler saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol burada yaptığı açıklamada “Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi Cumhuriyet bir fazilettir. 1925’ten sonra ülkemizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Osmanlı İmparatorluğu yıkıldıktan sonda Ulu Önder İstiklal Savaşından sonra ülkede bir rejim sisteminin kurulması için faaliyete geçmiştir. İşte bu rejimin adı da demokrasidir. Fakat Ak Parti hükümeti 12 yıldır Türkiye Cumhuriyetinin kazanımlarını yok etmeye çalışıyor. Atatürk’ün dediği gibi en büyük idealimiz Türkiye Cumhuriyetini ve CHP’yi korumaktır. Onun için CHP’li olarak bize çok büyük görevler düşüyor. Hepimiz çok çalışmalıyız. Bu iktidarı mutlaka devirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Saat 15:00’de de Atatürkçü Düşünce Derneği Gül Isparta Şubesi aynı adreste toplandı. Dernek üyeleri de Saygı duruşu ve İstikal Marşı okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Dernek Başkanı Batuhan Güldiken, burada kısa bir açıklama yaptı. Güldiken açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti’nin ciddi tehlikeler altında olduğuna işaret ederek “Cumhuriyeti kuran iradenin azim ve kararlılığı içerisindeyiz” mesajı verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.