Atatürk Anıtının Bakımı Tamamlandı

Atatürk Anıtının Bakımı Tamamlandı

Yayınlanma:
Atatürk Anıtının Bakımı Tamamlandı

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda yıllardır bulunan ve yıllar içerisinde yıpranıp tahrip olan Atatürk Heykeli bakımdan geçirilerek parlatıldı. Ancak, Kaymakkapı Meydanındaki 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Anıtı da aynı bakımın yapılması isteniyor. 

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda uzun yıllardır bulunan Atatürk heykeli ile önündeki Gül figürlü kadın heykeli ve elinde halı bulunan yöresel giysili erkek heykeli Valilik tarafından geçtiğimiz hafta bakıma alındı. 

Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; İşinin Uzmanı Heykeltıraşlar tarafından yapılarak bakım işlemlerinin tamamlanmasının ardından tekrar halkın beğenisine sunuldu.

“YAPILAN ÇALIŞMA BİZİ 

ÇOK MUTLU ETTİ” 

Bilindiği gibi; uzun yıllar hava şartlarına maruz kaldığı için parlaklık özelliğini kaybeden Atatürk Anıtı acil bakım istiyordu. Isparta’nın merkezindeki Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk büstünün bakımsız hali kendilerini üzdüğünü ifade eden vatandaşlar; “Oradan her gelip geçişimizde büst bölümündeki deformasyon gözlerimize çarpıyordu. Atatürk Anıtının bakıma alındığını görmek bizi son derece mutlu etti. Heykelin paslanmış olan parlak bronz renkteki kısmının onarılarak eski parlak haline dönüştürülmesi görüntü bakımından da hoş bir olay. Böyle bir çalışma yaptıkları için Valilik yetkililerine teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulunmuşlardı. 

“AYNI BAKIM 9. CUMHURBAŞKANI 

SÜLEYMAN DEMİREL’İN ANITINA DA YAPILSIN”

Şimdi ise, Atatürk Anıtına yapılan bakımın Kaymakkapı Meydanında bulunan ve uzun yıllar hava şartlarına maruz kaldığı için parlaklık özelliğini kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Anıtı’na da yapılması isteniyor. Bu konuda görüşlerini açıklayan vatandaşlar; “Atatürk Anıtının parlatılmasından dolayı çok mutlu olduk. 9. Cumhurbaşkanımızın Kaymakkapı Meydanındaki Anıtının da aynı şekilde parlatılması ilimiz ve şehrimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Zira, merhum Demirel, ülke yönetiminin 50 yılına damgasını vurmuş bir isimdir. Ayrıca, bu işlemin bugünlerde yapılması 9. Cumhurbaşkanımızın ölümünün 3. Yıldönümüne denk gelmesi anlamına gelir ve böyle bir jest yapılması ayrı bir anlam ifade etmekle birlikte yerinde bir davranış olur” dediler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.