Atatürk Heykeli Nerede?

Atatürk Heykeli Nerede?

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2021 14:50
Atatürk Heykeli Nerede?

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Isparta Belediyesi önünde bulunan ve yer altı otoparkının tadilatı sırasında yerinden kaldırılan Atatürk Heykeli'nin akıbetini sordu.

Başkan Halıcı, "Isparta Belediyesi önünde bulunan ve kapalı otopark tadilatı için kaldırılan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli nerede?Büst ve anıt heykellerinde Atatürk’e en çok benzeyen betimlemeleri oluşturmasıyla tanınan ve Türk heykel sanatına önemli katkılar sağlamış olan Cumhuriyet Döneminin ilk heykeltıraşlarından Kenan Yontunç (1904-1995) tarafından yapılan heykelin bir an evvel yerine konulmasını istiyoruz.

Açılışı 1934 yılında Mareşal Fevzi Çakmak tarafından yapılan Atatürk’ü frak giymiş bir biçimde temsil edilen bu heykelin Türkiye'de eşi benzeri yoktur. Çünkü bu heykel Atatürk'ün birebir ölçülerine göre yapılmıştır.Otopark tadilatı bitip kullanıma açıldığına göre Ulu Önderimizin heykelinin derhal yerine konulması gerekmektedir" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum