Atatürk Kütüphanesi Oluşturuluyor

Atatürk Kütüphanesi Oluşturuluyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2018 10:23
Atatürk Kütüphanesi Oluşturuluyor

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anlatıldığı 400 eserlik Atatürk Kütüphanesini kendi çabalarıyla oluşturan 4.Noter Mustafa Kemal Pınar’ı makamında ziyaret etti. Çeşitli yazarların kaleminden Atatürk’ün anlatıldığı kitaplardan oluşan kütüphane ve yine 70 adet fotoğraf koleksiyonu bulunan Pınar’ın kendisine ilhan kaynağı oluşturduğunu belirten Başkan Günaydın, IYAŞ altında inşa çalışmaları devam eden Atatürk’ün İmzası ismini taşıyan kafeteryaya,  Atatürk gençliği için Atatürk Kütüphanesi kuracaklarını açıkladı. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, beraberinde belediye meclisi üyeleriyle birlikte 4.Noter Mustafa Kemal Pınar’ı makamında ziyaret etti. Pınar’a ait Atatürk’ün anlatıldığı 400 kitaptan oluşan kütüphaneyi inceleyen Başkan Günaydın, ayrıca yine Atatürk’ün fotoğraflarının bulunduğu 70 fotoğraftan oluşan koleksiyonu da yakından takip etti. Pınar, Başkan Günaydın’a ziyaretin anısına Nutuk ve Rauf’un Rüyası isimli kitap hediye etti. 

Gördükleri karşısında gururlandığını belirten Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Sayın noterimiz kendi çabalarıyla Atatürk Kütüphanesi kurmuş. Buradaki kütüphane bana feyz verdi. IYAŞ altında oluşturduğumuz parkımız var. Bu parkımızın içerisine Atatürk’ün İmzası isimli bir kafeterya yapıyoruz. Bu kafemizde 15 metre uzunluğunda Atatürk’ün imzası bulunacak. Burada Atatürkçü gençliğimiz için bir kütüphane kuruyorum. Bu da şehrimizde ilk olacak. Burası beni çekti, burayı görmek ve sayın noterimizi ziyaret etmek istedim. Böyle bir kütüphane oluşturduğu için Mustafa Kemal beye teşekkür ediyorum” dedi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden 4.Noter Mustafa Kemal Pınar’da, Isparta’ya dört yıl önce geldiğini Başkan Günaydın’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, “İkametim Antalya’daydı, Isparta’ya aldım. Buradaki eserlerimiz katkı sağlayacak. Başkanımıza ve şahsında belediye meclisi üyelerimize ve tüm personeline teşekkür ediyorum. Isparta temiz bir şehir. Isparta kültür şehri olacak. Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” görüşlerinde bulundu.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.