Atatürk'te Tarafsız Değildi

Atatürk'te Tarafsız Değildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2015 12:04
Atatürk'te Tarafsız Değildi

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, bu ülkede hiçbir Cumhurbaşkanının tarafsız olmadığını iddia ederek, ‘’Atatürk de bu memleket için bir meselede tarafını ortaya koymuştur. Sayın Cumhurbaşkanını millet seçmiştir. Milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanının millet iradesine sahip çıkma gibi bir görevi var’’ dedi.

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala siyasi parti temsilcileri de sokağın nabzına göre vatandaşın merak ettiği konular hakkında bilgilendirme yapıyor. Son olarak Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, seçim atmosferinden Anayasa tartışmalarına, Demirel’in yuhalatılmasından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Zabun’un özellikle, Cumhurbaşkanının görevleri konusundaki tartışmalara Atatürk’ü de dahil etmesi dikkatlerden kaçmadı. İşte Zabun’un açıklamaları;

İNŞALLAH 1 KASIM’DAN SONRA SEÇİMSİZ BİR DÖNEM BAŞLAR
‘’Ben il başkanı olalı 1,5 yılı geçti. Bu süreçte bir yerel seçim, cumhurbaşkanlığı, genel seçim ve şimdi de genel seçim oluyor. Bu kadar yoğun atmosfer içinde masanın etrafına oturduğunuzda ortak konuları konuşma fırsatınız olmuyor. 1 Kasım’dan sonraki süreçte de inşallah bu ülkede seçimsiz bir dönem başlar. Bu süreç içerisinde şehir ve ülkeye dair birçok konuyu konuşma imkânı yakalarız diye düşünüyorum.

ATATÜRK DE TARAFSIZ DEĞİLDİ!
Türkiye’deki birçok sorunun altında yatan şey 1982 Anayasası’ndan kaynaklıyor. Türkiye’nin bundan kurtulması gerekir. 7 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı 400 vekil isterken şunu söylemek istemiştir; Türkiye’nin bu deli gömleğinden kurtulması gerekir. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı ne zaman tarafsız oldu? Atatürk’te tarafsız değildi. Zaman zaman yeri gelmiş el koymuş. Çok partili döneme geçiş denemeleri söz konusudur. 400 vekil istemesinin temeli demokratik yapıya geçiş için iradenin oluşmasıdır. Aşağıdaki bir sayıyla Anayasayı değiştirmek mümkün değildir. Atatürk’te bu memleket
için bir meselede tarafını ortaya koymuştur. Sayın Cumhurbaşkanını millet seçmiştir. Sayın Cumhurbaşkanının talebi; 1982 Anayasası’nın değiştirilmesi ve yerine bu ülkeyi demokratik anlamda ilerletecek bir anayasaya kavuşmasıdır. Milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanının millet iradesine sahip çıkma gibi bir görevi var. Sayın Cumhurbaşkanının MHP, CHP ya da farklı partilere oy veren seçmenle bir sorunu yok ki. Siyasi partiler milletin yararına olan bir şeyin yanında olurken Cumhurbaşkanı farklı tutum sergiliyorsa bunu halk değerlendirecektir zaten. Cumhurbaşkanı Kasımpaşa’dan çıkıp gelmiş bir aktördür. Cumhurbaşkanının partililerle değil partilerin başındaki aktörlerle sorunu vardır.

DOĞUDA AKP’DEN BAŞKA MHP VE CHP’NİN
MÜCADELE ETMEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ
Öte yandan seçimde Doğu ve Güneydoğuda seçim güvenliği alınmadığı yönde eleştiriler geliyor. Seçim işi sivil bir iştir. Maalesef son seçimde şöyle tablo ile karşı karşıya kaldık. Doğu ve güney doğuda MHP ve CHP’nin de aktif şekilde siyaset yapmasını arzu ediyoruz. Onların da varlığı seçimin orada dengeli şekilde yürütülmesi ve sandık güvenliği açısından da önemli. Ama maalesef orada AK Parti’nin dışında sandık güvenliği için mücadele edenin olmadığını görüyoruz. Bunu tamamlayacak olan da MHP ve CHP’nin oralarda da etkin siyaset yapmalarına bağlıdır.

DEMİREL VE ÖZAL’A TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİZ
Diğer taraftan üniversitenin fikri temelini atan rahmetli Özal’dır. Fikri uygulayan Sayın rahmetli Demirel’dir. Onlara Isparta ailesi adına teşekkürü borç biliriz. Üniversiteyi aldık Burdur Üniversitesi bölünmüş olmasına rağmen 82 bin nüfusa taşıdık. Bunlar kendiliğinden olmuyor. Ama bunları sürekli gündeme getiren bir anlayış içerisinde değiliz. Türkiye dünyanın özetidir, Isparta da Türkiye’nin özetidir. Hangi alandan bakarsanız bakın bu böyledir. Kısır siyasi çekişmelerle kaybedecek bir şeyimiz yok. Şehir olarak yok. İnşallah bu şehrin geleceğine çok daha katkılar sağlayacak vizyoner projeleri ele alacağız. 1 Kasım’dan sonra seçimsiz dönemde bu şehre bu dinamizmi sağlayacağımızın bilinmesini isterim. Biz bize oy vermeyenleri de kazanmak isteriz.

DEMİREL’İN HİZMETLERİNİ GÖRMEMEK NANKÖRLÜK OLUR
Sayın Demirel’in yuhalanması meselesi gündeme getiriliyor. Sayın Demirel’in sağlığında yaşanan bir hadiseydi. Siyasetin doğasında vardır. Bazen siyaseten anlayışlarınız, görüşleriniz farklı olur. Bu görüş farklılıklarından kaynaklanan 2 siyasi aktörün birbiriniz zaman zaman belki ağır dozajda eleştirdiği zamanlar söz konusudur. Bu zamanlar içerisinde meydanın bir dili oluşmuştur. Ben Sayın Cumhurbaşkanın da bir yuhalanma noktasında arzusu olduğu kanaatinde değilim. Meydan da orada bir kesimin yaptığı bir şey. Sayın Cumhurbaşkanı o süreç içerisinde karşısında o günkü düşüncesiyle duruş almış bir siyasi aktöre eleştirisini getirebilir. Sayın Demirel hakkın rahmetine kavuşmuştur. O siyasi duruşu üzerinden değerlendirmek konuyu farklı bir şeydir, Isparta’ya ürettiği hizmetler noktasında teşekkür etmek farklı bir şeydir. Böyle bir şey içerisinde değiliz. Sayın Demirel’in hakkını Sayın Demirel’e teslim ediyoruz. Bakış açımız budur. Sayın Demirel’in Isparta’ya kazandırdığı çok önemli şeyler vardır. Bunları görmezden gelmek nankörlük olur. Sayın Demirel’e zamanında da kendi partisinin içerisinde muhalefet edenler olmadı mı? Ama hizmet noktasında bu apayrı bir nokta.’’

ISPARTA BELEDİYESİNE HELALİ HOŞ OLSUN
Bu şehre hizmet gelecekse gereği neyse yapmak hepimizin boyunun borcudur. Sayın başkanın bugüne kadar benden bu konuda hiçbir talebi olmamıştır. Darıderesi 1’i biz yaptık. Protokol imzalanmamış olmasına rağmen Sayın Bakana Isparta’ya bu hizmeti vermeyeceğiz diyemeyiz dedik. Darıderesi 2 için bu bir engel olarak duruyordu. Ama biz bastırdık. Sayın bakana bu hayat meselesidir, insana temiz su ulaştırmak bizim insani görevimizdir dedik. Darıderesi 2’nin projesini süratle sürdürdük. Şimdi orada baraj inşaatı başladı ve devam ediyor. 2017’de orası teslim edilmiş olacak. Sayın başkan 2017’de belediye başkanı olarak devam ediyor olacak. Arıtma tesislerindeki sorunun çözümü noktasında bu desteği vermekten kaçmayız. Ama belediye üzerinden yürütülmesi gereken bir durum. Bu talebin belediyeden gelmesi gerekir. Bu bizim mücadelemiz. Helali hoş olsun. Isparta Belediyesi’ni Isparta dışında bir kurum olarak görmüyoruz ki.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum