Atatürk'ü Savunmak Sana Düşmez

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, CHP İl Başkanı Vedat Şenol gibi siyasetçilerin savunmasına ihtiyacı olacak kadar küçük bir insan olmadığını ileri süren MHP İl Başkanı İsa Yalçın “Atatürk’ü savunacak bir parti varsa oda MHP’dir” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2014 21:36
Atatürk'ü Savunmak Sana Düşmez

MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın, CHP Genel Başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’na ait olduğu iddia edilen sözleri sosyal medyadan paylaşması ve gündemde yer alması üzerine CHP İl Başkanı Vedat Şenol bir basın açıklaması yapmıştı. Şenol, ‘Acemi ve ucuz siyaset yapıyor’ şeklindeki açıklamasının ardından MHP kanadından sert bir ifade geldi. “Atatürk’ü savunmak sana düşmez”

İL BAŞKANLIĞINI KALDIRAMIYOR
Vedat Şenol’un İl Başkanlığını kaldıramadığına değinen MHP İl Başkanı İsa Yalçın “Ben o paylaşımda bir hakarette bulunmadım. Bu işe CHP’liler ne diyor dedim. Ben olgun bir kişilikle Vedat Şenol’un bu konu ile ilgili aynı paylaşım şeklinde bir şey bekledim ve açıklama yapacaksa da böyle bir şeyi kabul etmemiz münkün değil gibi bir açıklama bekliyordum” dedi.

ATATÜRK’Ü SAVUNACAK BİR PARTİ VARSA ODA MHP’DİR
Dünyaya ismini damga gibi vuran Ulu Önder Atatürk’ü savunacak olan partinin CHP değil MHP olduğunu sert bir dille ifade eden Yalçın “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Vedat Şenol gibilerin savunacağı kadar küçük bir insan değildir. Vedat Şenol gibilerin siyasi geçmişlerine bakarak Atatürk’ü savunamayacaklarını net bir şekilde ifade ediyorum” dedi.

ASIL ACEMİ KENDİSİ
CHP İl başkanının bahsettiği acemi siyasetçinin Vedat Şenol olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı İsa Yalçın “Acemice davranılması konusunda Vedat Şenol kendinden bahsediyor” dedi. Yalçın “Konunun CNN programına çıkan, Ak Partinin bölücü terör örgütüne zaman zaman yaptığı açıklamalarla destek veren Genel Başkan Yardımcılarından bir tanesi oraya çıkarak üstü kapalı olarak, bizim cumhuriyet dönemimizde en şanlı dönem olan ve Atatürk’ün bizzat yönettiği dönemle alakalı eksik ve kusurlardan bahsetmiştir. Esas burada gerçek Atatürk’çüyüm diyen herkesin bu açıklamaları yapan kişiden utanmaları gerekmektedir” dedi.

DERSİM DEVLETE KARŞI İSYANDIR
Cumhuriyet tarihinde yapılan herşeyin doğru yapılmış olduğunu belirten Yalçın “Bugün nasıl PKK’lılar bir yerlerden destek alıpta ükemize saldırıyorlarsa o günde Dersimde, devletimizi bölmek için ayaklanmış ve bu ülkede de gerekenler yapılmıştır. Devlet hakettikleri gibi isyanı bastırmıştır” dedi.

CHP VEDAT ŞENOL GİBİLERİNDEN OLUŞMUYOR
CHP’nin Vedat Şenol gibi kişilerden oluşmadığı dile getiren Yalçın “Vedat Şenol bize haddimizi bildirmeye kalkarken bir çok CHP’li beni telefondan arayarak endişesini dile getirdiler. Komuoyunun önüne çıkarak bana bu konularda laf söyleyecek kişi en son Vedat Şenol’dur” şeklinde konuştu.

SONUNA KADAR ARKALARINDA DURAMIYORLAR
Yalçın “CHP’nin Vedat Şenol kanadı, bu dönemde yaşanan olayları hem Atatürkçülüğün arkasına sığınıp hem de Atatürk’ün zamanında olan olayı çıkıpta biz sonuna kadar arkasındayız diyememektedirler. Önceki dönemlerde CHP’nin bir milletvekili PKK’lılar tarafından kaçırıldığını duymuştuk ve kaçırılan milletvekili misafirdim diyerek bir açıklama yapmıştır. Vatan evlatlarını şehit eden kişilere misafir olunmaz. O kanadın bunlarla uğraşmalarını daha uygun buluyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.