Atatürk'ün Isparta Gelişi Kutlandı

Atatürk'ün Isparta Gelişi Kutlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2016 12:45
Atatürk'ün Isparta Gelişi Kutlandı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 Mart 1930'ta Isparta'ya gerçekleştirdiği ziyaretin 86. yıl dönümü törenle kutlandı.

Hacı İbrahim Parlar Caddesi'nde başlayan yürüyüşe katılan Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Isparta Garnizon Komutanı Tuggeneral Mustafa Kurutmaz ve Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile askeri birlikler ve öğrenciler, Atatürk'ün ziyaretinde kullandığı 6 Mart Caddesi'nden Isparta Valiliği önüne yürüdü. Valilikteki çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı okunan törende konuşan Belediye Başkanı Günaydın, Atatürk’ün Isparta’ya da gelerek, toplumla etkileşim içinde olması, millette var olan birleştirici, toplayıcı, harekete geçirici enerji kaynağının oluşmasını sağladığını belirtti.

Atatürk “Millet içinde, milletle birlikte yaptığı inkılaplarla, zaferi ve vatanı ebediyen güvenceye alan büyük ve eşsiz bir devlet adamıydı” diyen Günaydın, "O’nun düşünceleri, açıkladığı fikirleri, ilkeleri, davranışları ve eylemleriydi. Atatürk bu kurucu, yapıcı, geliştirici ve daima ileriye, çağdaşlaşmaya yönelen enerjiyi, milletten, milletin vicdanından, inançlarından, özlemlerinden alıyor ve bir güç oluşturarak tekrar millete yansıtıyordu. Atatürk’ün en güzel gerçeği ve en önemli özelliği buydu" diye konuştu.

Isparta'nın da bu yönde her zaman Ata’sının izinde hareket ettiğini belirten Günaydın,şöyle konuştu: "Isparta düşman işgali görmemiş ve bu yönden şanslı bir il ise de Ispartalılar, Atatürk’ün Anadolu’da başlattığı milli mücadeleye canıyla-malıyla tam destek vermiş tüm Ispartalılar Kuvay-i Milliye ile bütünleşmiştir. Milli mücadeleye Mustafa Kemal Paşa’nın safında giren Isparta, ilçeleriyle birlikte 871 şehit, binlerce yaralı vermiş ve Büyük Zafer’i içtenlikle kutlayarak, Cumhuriyet’e aydınlık kucağını açmıştır. Atatürk Millet, Millet Atatürk özdeşliğini öğrenmiştir. Bilim ve teknik çalışmalarını önemli kabul etmiş, eğitim ve öğretimin önemini gezilerinde ısrarla her yerde söylemiştir. İşte bu vesile ile 6 Mart günü Isparta’nın mutlu günlerinden birisi olarak kabul edilmiştir "

Tören, Atatürk'ün Isparta'ya ziyareti dolayısıyla düzenlenen atletizm yarışmalarında dereceye girenlere Vali Vahdettin Özkan, Milletvekili İrfan Bakır, Garnizon Komutanı Tuggeneral Mustafa Kurutmaz ve Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.