Atatürk'ün Isparta'ya Gelişi Kutlandı

Atatürk'ün Isparta'ya Gelişi Kutlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2017 11:10
Atatürk'ün Isparta'ya Gelişi Kutlandı

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 6 Mart 1930 tarihinde Isparta’ya gelmişti. Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 87.yıldönümü dün 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle kutlandı. Törene Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, askeri erkan, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptı.  Günaydın, büyük, eşsiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hiçbir zaman unutulmaması gereken bir lider olduğunu vurguladı.


ISPARTA’YA GELMESİ ENERJİ KAYNAĞI OLDU

Başkan Günaydın’ın konuşması şöyle; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, o dönemde toplam 881 gününü halkın içinde Anadolu’yu gezerek geçirmiştir. Büyük Önder bu gezilerinde köylü, esnaf, tüccar, sanayici, memur ve öğrencilerle bir araya gelmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mart 1930’da Isparta’ya da gelerek, toplumla etkileşim içinde olması, Millette var olan birleştirici, toplayıcı, harekete geçirici enerji kaynağının oluşmasına neden olmuştur.


TARİHLER BOYU ISPARTA BU YÖNDE HER ZAMAN ATA’SININ İZİNDE HAREKET ETMİŞTİR

Atatürk “Millet içinde, milletle birlikte yaptığı inkılâplarla, zaferi ve vatanı ebediyen güvenceye alan büyük ve eşsiz bir devlet adamıydı” O’nun düşünceleri, açıkladığı fikirleri, ilkeleri, davranışları ve eylemleriydi. Atatürk bu kurucu, yapıcı, geliştirici ve daima ileriye, çağdaşlaşmaya yönelen enerjiyi, milletten, milletin vicdanından, inançlarından, özlemlerinden alıyor ve bir güç oluşturarak tekrar millete yansıtıyordu. Buna en büyük örnek Cumhuriyet’in ilanının bir Cuma namazından sonra yapılmasıdır. Atatürk’ün en güzel gerçeği ve en önemli özelliği buydu. Atatürk Millet, Millet Atatürk özdeşliğini öğrenmiştir. Büyük Türk Milleti için Atatürk’ün düşünce ve inkılaplarından asla vazgeçilemeyeceğinin bilincinde olmak zorundayız. Tarihler boyu Isparta bu yönde her zaman Ata’sının izinde hareket etmiştir.


HİÇBİR BÖLÜCÜ UNSURA, HİÇBİR HAİN EMELE HİZMET ETMEYİZ, EDENLERİ DE ASLA AFFETMEYİZ

Isparta il merkezi düşman işgali görmemiş ve bu yönden şanslı bir il ise de Ispartalılar, Atatürk’ün Anadolu’da başlattığı Milli Mücadeleye 871 şehit, binlerce gazi ile canıyla-malıyla tam destek vermiş tüm Ispartalılar Kuvay-i Milliye ile bütünleşmiştir. Isparta halkı, tarihin her döneminde olduğu gibi bugünde devletinin yanındadır. Dün nasıl milli mücadeleye katıldıysak, 15 Temmuz’da da Atatürk’ün kurduğu bu şanlı devletimizi yıkmaya ve bölmeye çalışanlara karşı yine ve şerefle devletimizin yanında yer aldık. Hiçbir bölücü unsura, hiçbir hain emele hizmet etmeyiz, edenleri de asla affetmeyiz.


TÜRK GİBİ DÜŞÜNMENİN VE YAŞAMANIN GEREĞİNİ VE GÜCÜNÜ ÖĞRETEN YİNE ATATÜRK’TÜ

Atatürk, çalışmaları ile yeni vatanı ve yeni devleti ebedi güvenceye alan büyük ve eşsiz bir inkılapçıydı. Türk'e tarih, Türk'e dil, Türk'e töre, Türk'e güven, Türk'e yükselme aşkı veren Yüce Türk Atatürk'tü. Çünkü Türk milleti kendi bağrından çıkardığı o varlıkla birleşmişti. Gazi Mustafa Kemal, millet davası, millet çıkarları, millet hedefleri, millet politikaları ve millet beklentileri ile hizmet etmiştir. Diline, dinine, örfüne, kültürüne, töresine bağlılığını koruyup, geliştirilmesini her platformda anlatmıştır. Onurlu ve saygın bir millet olmanın ilk örneğini ortaya koymuştur. Türk olarak toplumun ötesinde Türk gibi düşünmenin ve yaşamanın gereğini ve gücünü öğreten yine Atatürk’tü. Atatürk, Türk Milleti’nin birleştirici, toparlayıcı ve hiç tükenmeyen tek enerji kaynağı olmuştur. Buradan hareketle 21. yüzyılı Türk asrı yaptığımız zaman ancak Büyük Önder'e karşı borcumuzu ödemiş oluruz. Ulu Önderimiz Atatürk’ün bize tavsiyesi olan “çalışmak, çalışmak ve çalışmak” düsturunu biz de yılmadan uyguluyoruz ve uygulayacağız. Büyük ve eşsiz Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarken, hiçbir zaman unutulmaması gereken bir lider olduğunu, fikirlerinden her zaman faydalanmamız gerektiğini belirtir; Millet yolunda büyük hizmetler ve mücadeleler gösteren mümtaz şahsiyetleri ve aziz şehitlerimizi rahmet, hürmet ve şükranla yâd eder, sizlere en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Konuşmanın ardından 6 Mart Atatürk’ün Isparta’ya gelişi nedeniyle düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere kupaları takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.