Atatürk’ün Isparta’ya Gelişinin 84’ncü Yılı Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 84’ncü yıldönümü kutlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2014 11:27
Atatürk’ün Isparta’ya Gelişinin 84’ncü Yılı Kutlandı

Isparta Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünden Isparta protokolü, askeri erkan ve öğrenci gruplarının yürüyüşü ile başlayan tören Hükümet Meydanı’nda devam etti. Törende Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günü anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptı.



Başkan Günaydın konuşmasında ise; “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize gelişinin 84. Yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kısa süreliğine de olsa Isparta’ya gelerek, toplumla etkileşim içinde olması, Millette var olan birleştirici, toplayıcı, harekete geçirici enerji kaynağının oluşmasına neden olmuştur. Isparta il merkezi düşman işgali görmemiş ve bu yönden şanslı bir il ise de Ispartalılar, Atatürk’ün Anadolu’da başlattığı Milli Mücadeleye canıyla-malıyla tam destek vermiş, tüm Ispartalılar Kuvay-i Milliye ile bütünleşmiştir. Milli Mücadeleye Mustafa Kemal Paşa’nın safına giren Isparta, ilçeleriyle birlikte, 871 şehit, binlerce yaralı vermiş ve Büyük Zafer’i içtenlikle kutlayarak, Cumhuriyet’e aydınlık kucağını açmıştır. Atatürk 17 Ekim 1922’den sonra yurt içinde 44 gezi düzenlemiş, bu dönemde toplam 881 gününü halkın içinde Anadolu’yu gezerek geçirmiştir. Büyük Önder bu gezilerinde köylü, esnaf, tüccar, sanayici, memur ve öğrencilerle bir araya gelmiştir. Atatürk, Türk Milleti’nin birleştirici, toparlayıcı ve hiç tükenmeyen tek enerji kaynağı olmuştur. Buradan hareketle 21. yüzyılı Türk asrı yaptığımız zaman Büyük Önder'e karşı borcumuzu ödemiş oluruz. Son yıllarda içte ve dışta fikren birbirleriyle aykırı olmalarına rağmen, devletinin üniter yapısını ve Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğini bozabilmek için ortak cephe oluşturanlar görülmektedir” diye konuştu.



Tören Öğretmenler Halk Oyunu Ekibi'nin gösterisi ile son buldu.

























Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.