Ata’ya Mevlit Kriz Yarattı

10 Kasım’da Atatürk adına mevlit okutmak isteyen Isparta Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin Uluborlu İlçe Müftüsü Yusuf Acar tarafından engellendiği iddiası ilçeyi karıştırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Kasım 2014 22:03
Ata’ya Mevlit Kriz Yarattı

ZİHNİYETE BAK!
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin 10 Kasım anma etkinlikleri kapsamında Atatürk adına mevlit okutmak istemesi ilçede krize neden oldu. Mevlit taleplerinin Uluborlu İlçe Müftülüğü tarafından, “Dinimizde, geleneklerimizde böyle bir şey yok” diyerek geri çevrildiğini öne süren öğrenciler, Uluborlu Kaymakamlığı’na giderek şikâyette bulundu.

İMAM MÜFTÜYE YOLLADI
İlçede büyük tartışma yaratan olay 10 Kasım tarihinde yaşandı. Yüksekokul Öğrenci Konseyi Başkanı Tunahan Çelik ve yönetimi Uluborlu Zincirli Camisi imamına giderek Atatürk adına mevlit okutmak istediklerini söyledi. İmam bu isteğin ilçe müftülüğünce karşılanabileceğini belirtti. Bunun üzerine Uluborlu İlçe Müftüsü Yusuf Acar’ın makamına giden öğrenciler izin talebinde bulundu.

DİYANETE MAİL ATIN
Taleplerinin Acar tarafından makul karşılanmadığını belirten Öğrenci Konseyi Başkanı Çelik, “Samimi olarak ortaya koyduğumuz talep, ‘Dinimizde, geleneklerimizde böyle bir şey yok” diyerek geri çevrildi. Biz ısrar edince müftü, ‘Diyanete mail atın’ cevabını verdi. Bunun üzerine bizde Kaymakamlığa giderek yaşananları anlattık. Yazı işleri müdürü kaymakamı arayarak mevlit için izin yazısı hazırladı” dedi.

KAYMAKAM İZİN VERDİ
İzin sonrası Müftü Acar’ı arayıp mevlide davet ettiklerini fakat olumlu yanıt alamadıklarını belirten öğrenciler, “Bizim provokatif bir amacımız yoktu. Ancak Atatürk adına mevlit okutulmasına izin vermeyen bir zihniyetle karşı karşıya kalmak bizi kırdı. Neyse ki Uluborlu Kaymakamı Adem Çelik son derece sağduyulu davrandı. Bizde dinimize uygun olarak mevlit programımızı gerçekleştirdik” diye konuştu.

NEDEN BUNU DÜŞÜNDÜNÜZ?
Atatürk adına mevlit okutulmasını engellediği iddia edilen Müftü Acar ise Hürriyet’e konuştu. Öğrencilerle görüşme yaptığını doğrulayan Acar şöyle dedi: “Öğrenciler bana geldi ve taleplerini illetti. Ben kendilerine 10 Kasım’da mevlit okunma geleneğinin yaygın olmadığını Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 10 Kasım törenlerinde mevlit okutmadığını söyledim. Sonra da neden böyle bir şey düşünüldüğünü sordum. Buradan ayrıldıktan sonra Kaymakamlığımızdan izin yazısı geldi. Zaten bizde bu süre içerisinde öğrencilerimizin niyetinin samimi ve saf olduğunu öğrenip izin yazısını hazırlamıştık.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum