Atıl Alan İçin Çıkış Yolu Aranıyor

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, TYDTA proje direktörlerinden BURTRAK yerinin sanayiye kazandırılması için katkılarını istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2013 19:15
Atıl Alan İçin Çıkış Yolu Aranıyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) girişimleri ve organizasyonu, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in destekleriyle Burdur’a gelen Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) yetkilileri, merkeze bağlı Gökçebağ Köyü’ndeki yıllardır atıl durumda bekleyen Burdur Traktör Fabrikası (BURTRAK) alanında incelemede bulundu, yetkililerle nasıl bir yatırım ve ne yapılabilir sorusuna cevap aradı. Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, TYDTA proje direktörlerinden BURTRAK yerinin sanayiye kazandırılması için katkılarını istedi.

Burdur Gökçebağ Köyü’ndeki BURTRAK’ın kapandıktan sonra yaklaşık 30 yıldır atıl durumda bekleyen 724 dönümlük arazisi ve 20 bin metrekarelik kapalı alanının tekrar sanayiye kazandırılması için çalışmalar sürüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait BURTRAK’ın yerine yatırımcı kazandırma çalışmalarını sürdüren BAKA, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in destekleriyle Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Proje Direktörleri Mahmut Muhiddin KESKİN ile Samet AKYÜZ’ü Burdur’a getirdi.

TYDTA yetkilileri ile Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, BAKA Genel Sekreter Vekili İsmail Kılınç, Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, Orman İşletme Müdürü Ahmet Şahan, BAKA Burdur Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Mehmet Candan, YDO uzmanları Şeref Furkan Ceylan ile Mustafa Nalçacıoğlu, BURTRAK fabrika alanında biraraya geldi.

YERİ, KONUMU, AVANTAJLARI ANLATILDI
Burdur heyeti, TYDTA proje direktörlerine 1978-1984 yıllarında Japon İşbora markasıyla Türkiye’nin ilk çift çekişli traktörünün üretildiği BURTRAK’ın yıllardır atıl bekleyen tesislerini gezdirdi. 724 dönüm arazi üzerine kurulu 20 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan BURTRAK alanının yeri, konumu, hava alanına ve tren yoluna yakınlığı bakımından birçok avantajlarıyla sanayiye kazandırılması gerektiği anlatıldı.

TYDTA proje direktörleri, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ile de yemekte biraraya geldi. BURTRAK'ın yeniden sanayiye kazandırılmasının istihdam bakımından çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Vali Nurettin Yılmaz, Burdur’da bulundukları için memnuniyetini ifade ederek, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın bu konuda katkılarını beklediklerini kaydetti.

TYDTA Proje Direktörleri Mahmut Muhiddin Keskin ile Samet Akyüz, Milletvekili Bayram Özçelik ile birlikte BAKA Burdur YDO’ya geçti. BAKA uzmanlarının hazırladığı raporu inceleyen TYDTA yetkilileri, Milletvekili Özçelik ile de BURTRAK arazinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait olmasının nedeniyle yatırımcı için ortaya çıkardığı çekinceleri nasıl ortadan kaldırabiliriz sorusuna cevap aradı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.