Atlas Sirki Perşembe Günü Eğirdir'de

Eğirdir Belediyesi Kültür Faaliyetleri kapsamında, Eğirdir Kale Meydanı’na kurulan kapalı gösteri çadırında sadece dört gün için devam edecek olan “Canbazhane Şenliği” gösterisi, Perşembe akşamı saat 19.00’da yapılacak olan muhteşem bir açılışla başlayaca

Yayınlanma:
Atlas Sirki Perşembe Günü Eğirdir'de

Eğirdir Belediyesi Kültür Faaliyetleri kapsamında, Eğirdir Kale Meydanı’na kurulan kapalı gösteri çadırında sadece dört gün için devam edecek olan “Canbazhane Şenliği” gösterisi, Perşembe akşamı saat 19.00’da yapılacak olan muhteşem bir açılışla başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gösterime giren; ip canbazlığı, ateşbazlık, sihirbazlık, madrabazlık gibi “Somut Olmayan Kültürel Miras kapsamındaki” seyirlik sanatların canlandırıldığı sirk gösterisi, gösterime girdiği her yerde özellikle çocukların ve ailelerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

Eğirdir Kale Meydanı’na kurulan Canbazhane çadırında sunulacak olan birbirinden ilginç gösteriler; Perşembe ve Cuma akşamı saat 19.00’da ve 20.00’de, Cumartesi ve Pazar ise 15.00’de, 16.00’da, 19.00’da ve 20.00’de tekrarlanacak.

Projenin sanat yönetmeni ve Atlas Gösteri Topluluğu’nun kurucusu Servet Yalçın açıklamasında; “Eski Türk Şenliklerinden ve Anadolu uygarlıklarından gelenek olarak gösteri sanatlarımıza aktarılan çok önemli seyirlik unsurlar vardır. Bu seyirlik sanatlarımızın en önemlilerinden ip canbazlığı, ateşbazlık, parendebazlık, sihirbazlık, madrabazlık ve maskarabazlık gibi bugün unutulmuş olan bu kültürel mirasımız, canbazhanelerin köy köy, kasaba kasaba Anadolu’yu gezerek yaptıkları gösterileriyle yakın zamana kadar yaşamış ve ilerleyen yıllarda eğlence anlayışının kökten değişmesi ile tarihe karışmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.