ATM Dolandırıcısı Yakalandı

ATM Dolandırıcısı Yakalandı

Yayınlanma:
ATM Dolandırıcısı Yakalandı

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından ATM'lere kart kopyalama düzeneği koyduğu tespit edilen şahıs Antalya'da yakalandı.

Kendisini polis olarak tanıtan bir şahsın 6 Mart Caddesindeki bir ATM'ye kart kopyalama düzeneği koyabileceğinden şüphelenen vatandaş durumu polise bildirdi. Ekipler tarafından yapılan incelemede ATM'de kart kopyalama düzeneği bulundu. Şahsın yakalanması için çalışma başlatan ve diğer illere de haber veren Emniyet Müdürlüğü şahsı Antalya'da yakaladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce geçtiğimiz aylarda kendisini polis olarak tanıtan ve bankalara ait ATM cihazlarına kopyalama düzeneği yerleştiren şahsın elde edilen fotoğrafları tüm illere gönderilerek Antalya ilinde benzer bir suç işlediği sırada yakalanması sağlandı.

Emniyet Müdürlüğümüze ait ihbar hattını telefonla arayan duyarlı bir vatandaşımız, kendisini “Polis” olarak tanıtan şüpheli bir şahsın 6 Mart Caddesi üzerinde bulanan bankaya ait ATM cihazının kart takılan bölümüne kopyalama cihazı olabileceğini düşündüğü bir cihaz yerleştirdiğini bildirmesi üzerine görevlilerimiz tarafından kısa sürede bahsi geçen ATM cihazının bulunduğu yere gidilmiştir.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlileri tarafından yapılan incelemede ATM cihazına kart kopyalama düzeneği takıldığı tespit edilmiş, gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra ATM cihazına ait güvenlik kamera kayıtları incelemeye alınarak şüpheli şahsın kimliğinin tespit edilerek yakalanması çalışmalarına başlanılmıştır.
Yapılan çalışmalar neticesi kamera kayıtlarında görüntüsü elde edilen şahsın başka bir ilde suça karışmış olabileceği düşünülerek kimlik tespiti yapılması için fotoğrafları tüm İl Emniyet Müdürlüklerine ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına gönderilmiştir.


Konu ile ilgili olarak Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz gün yapılan bilgilendirmede iki şüpheli şahsın Antalya Havalimanında yapılan bir operasyon neticesi yakalandıkları ve üzerlerinde kart kopyalama düzenekleri, gizli kamera düzenekleri, uzaktan kontrol cihazları, dizüstü bilgisayarlar vb. suç unsurları bulunduğu, bu şahıslardan biri olan F.D. isimli şahsın fotoğrafının ilimizde kopyalama cihazı yerleştiren şahsa ait fotoğrafla benzerlik gösterdiği bildirilmiştir.

Antalya Emniyet Müdürlüğünce gönderilen şüpheli şahıs F.D. ye ait fotoğraf olaya tanıklık eden vatandaşımıza gösterildiğinde kopyalama cihazı takan şahsın bu kişi olduğunu doğrulamıştır.
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce kimlik bilgileri tespit edilen F.D. isimli şahıs hakkında “Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması” suçundan düzenlenen tahkikat evrakları adli makamlara gönderilmiştir.

Vatandaşlarımızın bu tür şüpheli durumlarda zaman kaybetmeden 112 Acil Yardım Hattını aramaları oluşabilecek mağduriyetlerin önlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASAYİŞ