ATM Soyguncularına Dikkat!

ATM Soyguncularına Dikkat!

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Temmuz 2015 10:13
ATM Soyguncularına Dikkat!

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından siber suçlarla etkin mücadele amacıyla başlatılan Siber Gül Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Emniyet güçleri, ATM soyguncularına karşı vatandaşları uyarıyor.

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "2015 yılı içerisinde ilimiz Eğirdir Yolu DSİ 18. Bölge Müdürlüğü yakınında bulunan bir ATM cihazına kart kopyalama düzeneği yerleştirilmesi olayı ile ilgili olarak şüpheli İ.E’nin kimlik bilgileri tespit edilerek yapılan gayretli çalışmalar neticesinde şüpheli yakalanarak adli merciilere sevk edildi. Bu ve benzeri olaylardan dolayı aranmakta olan şüpheli ilgili mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştur" denildi.

Açıklamada vatandaşların bu tür olaylar karşısında mağdur olmamaları için dikkat etmesi gerekenler belirtilerek şunlara yer verildi;
'Bu tür olaylar art niyetli kişilerce bankamatik cihazlarına; lehim, silikon, çift taraflı bant, yapıştırıcı kullanılarak yerleştirilen kart kopyalama, kamera düzeneği, yardımcı olma ve yönlendirme bahanesiyle bankamatik/kredi kartı bilgilerinin kopyalanması, şifrelerinin ele geçirilmesi ile vuku bulmaktadır. Vatandaşlarımızın mağdur olmaları ve olması muhtemel olayları önlemek amacıyla ilimizde resmi ve sivil tüm ekiplerimizce ATM cihazları 7/24 kontrol edilmektedir. Vatandaşlarımızın bankamatik veya kredi kartlarının kopyalanma olaylarından mağdur olmamaları amacıyla şu tavsiyelerde bulunuyoruz.

Kartınızla alışveriş yaparken kartın tüm işlemlerinin tarafınızdan görülmesi gerektiğini, şifrenizi kimseye göstermemeniz gerektiğini unutmayınız.

Şifreleriniz üçüncü gözler tarafından çalınabilir, lütfen şifrelerinizi elinizle gizleyerek giriniz Banka/kredi kartınızın üzerine veya beraberinde bulundurduğunuz eşyaların üzerine şifresini yazmayınız.
Bankamatikte sıkışan kartınızı kesinlikle bırakıp gitmeyin, yetkilileri kendi telefonunuzla arayınız.

Bankamatik ve ATM’lerden işlem yaparken kimseden yardım istemeyiniz, sizi yönlendirenlere asla itibar etmeyiniz.

Her hangi bir olumsuzlukla karşılaştığınızda Bankanızın 24 saat açık müşteri hizmetleri numarasını öğrenip; şüpheli durumlarda kartınızı iptal ettiriniz. Hesap hareketlerini mutlaka inceleyip, yapmadığınız harcamalar için mutlaka bankanız ile irtibata geçiniz. İnternetten özellikle e-mail yolu ile gelen bilgi taleplerini değerlendirmeye almayınız. Bankamatik üzerinde dikkatinizi çeken bir eklenti gördüğünüzde 155 Polis İmdat telefonunu arayınız.

Vatandaşlarımızın da desteğiyle siber suçlarla olan mücadelemiz bu suç türünü ortadan kaldırıncaya kadar devam edecektir."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.