ATM'lerden Para Çekerken Dikkat Edin

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri, bankadan para çeken vatandaşların dolandırılmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2012 13:23
ATM'lerden Para Çekerken Dikkat Edin

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri,  bankadan para çeken vatandaşların dolandırılmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polisler, bankaların önünü mesken tutuyor. Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ın, son günlerde artan dolandırıcılık olayları ile ilgili olarak personelini uyardığı öğrenildi.

İl Emniyet Müdürü Gürkan, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı alınabilecek tedbirleri açıkladı.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ın açıklaması şu şekilde: “Tanımadığınız kişilerden ATM’den para çekmek için yardım istemeyiniz. ATM makinelerinde sıkışan kartınızı kesinlikle bırakıp gitmeyiniz. Yetkilileri kendi telefonunuzdan arayınız. En büyük Türk Parkası bu mu? diyerek soru soran yabancı uyruklu şahıslara hiçbir şekilde güvenerek paranızı vermeyin ve göstermeyin. Bu şekilde size yaklaşan, bozuk bir Türkçeyle konuşan kişilerin kullandıkları otoların plakalarını alarak, 155 Polis İmdat telefonuna bildiriniz. Kalabalık alanlara girmeniz durumunda çantanızdan veya cebinizden sizin için değerli eşyaların alınabileceğinizi unutmayın. Toplu taşıma araçlarında yankesicilik suçuna maruz kalabileceğinizi unutmayın. Mağazaların kabinlerinde elbise denerken kıymetli eşyalarınızı yanınıza alın.

Tanımadığınız şahısları evinize almayın, kendisine yardım için kapıyı açık bırakıp yanından ayrılmayın. Hayır dağıtma bahanesiyle sizden yardım isteyen şahıslara güvenmeyin. İhtiyaçlarınızı güvenilir yerden alın. Açıkta elden satılan malzemelerin kalitesiz ve bozuk olabileceğini unutmayın. Kapıdan satış için gelen şahıslar güvenilir değilse alışveriş yapmayın. Gerekli izin belgelerini isteyin. Haklarınızı sorun. Para alışverişinde tırnakçılık suçuna maruz kalmamak için dikkatli davranın. Sokakta size altın saat, çakmak, döviz veya değerli bir eşya diye satış yapmak isteyen kişilerden kesinlikle mal almayınız.

Piyasa değerinden çok yüksek veya çok düşük fiyattaki malların kalitesinden veya hırsızlık malı olabileceğinden şüphelininiz. Bu kişileri 155 Polis İmdat hattına bildiriniz. Seyahatleriniz esnasında kimseden yiyecek veya içecek ikram kabul etmeyiniz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.