ATM’lere Sistem Kurup Kart Numaralarını Kopyaladılar

Isparta merkezde bulunan bir bankanın ATM’lerine yerleştiren düzenek sayesinde maaş günlerine yakın tarihlerde kamera sistemine benzer bir düzenekle kart numaralarının kaydedildiği tespiti yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2013 10:22
ATM’lere Sistem Kurup Kart Numaralarını Kopyaladılar

Kamu görevlilerinin maaşlarını aldıkları bankanın şehir merkezindeki ATM’lerine düzenek yerleştirildiği ve hesaplarındaki paraların boşaltıldığı bilgine ulaşılmıştı.

2 kamu görevlisi ve bir öğretmenin şikayetini değerlendiren banka, tüm ATM’leri incelemeye aldı ve merkezdeki ATM’lere düzenek yerleştirilerek, hesaplardaki paraların boşaltıldığı bilgisine ulaştı. Konuyu savcılık boyutuna da taşıyan banka, bu tür olaylara maruz kalınmaması için kamuoyunu bilgilendiren bir açıklama yaptı.

Buna göre, ATM’lerden para çekerken ya da işlem yaparken, şifrenin yazılması sırasında mutlaka diğer el ya da gereçlerle kart yatağı üstten kapatılmalı. ATM’ye yaklaşınca gözle tarama yapılarak herhangi bir cihaz olup olmadığına bakılmalı. Çünkü bu tür kamera sistemleri kurulup, sökülebiliyor ve cihazın takılı olduğu sırada yapılan tüm işlemler kayıt altına alınabiliyor.

Yetkililer, ayrıca işlem yapılan ATM’nin dışında başka bir ATM’den de sıkça şifre değiştirilmesini tavsiye ediyorlar.

ATM’lere yerleştirilen sistemle internet üzerinden kesinlikle bir para akışının olamayacağının da altını çizen banka yetkilileri, internet bankacılığında müşterinin telefonuna şifre geleceğinden, bir başkasının işleme müdahale etme şansı olmadığını da belirtiyorlar.

Öte yandan Isparta’da ATM’ler aracılığıyla hesaplardan para çekilmesi olayının gerçekleşmesinin ardından tüm ATM’ler güvenlik kontrolünden geçirildi ve herhangi bir sorun olmadığı ifade edildi.

Hatırlanacağı üzere bir kamu görevlisinin arkadaşına borç para vermek için hesabından para çekmek istemesiyle durum ortaya çıkmış ve bu kişinin hesabındaki ek hesap dahil 2 bin 150 liranın alındığı ortaya çıkmıştı.

Paraların Alanya Konaklı, Kemer ve Göynük’te çekilmesi nedeniyle o bölgelerde araştırma başlatıldı. Söz konusu olaya maruz kalan kamu görevlisinin zararının tazmini için de banka genel müdürlüğü çalışma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.