'Attığın Bütün Adımları Halkla Paylaşacağız'

Süreyya Sadi Bilgiç' Kanal32'te yayınlanan Basın Kulübü programında Belediye Başkanı Günaydın'ı eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2013 11:53
'Attığın Bütün Adımları Halkla Paylaşacağız'

Isparta Oteline asılan pankarttaki siz ne yaptınız sorusuna cevap veren Bilgiç, zaman zaman ağır eleştirilerde bulundu.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, dün Kanal32'te canlı yayınlanan Basın Kulübü programına katıldı. Bilgiç, Isparta Ak Parti milletvekilleri çalışmıyor diye eleştirenlere şu cevaıbı verdi: "Basına bakıyoruz. Mesela bizi Burdur’da, Afyon’da ne oldu bizim icraatlarımızı kendi arkadaşlarımızla yarıştırıyorlar. Halbuki bizde değerlendirme yapmak gerekiyorsa muhalefetle değerlendirmek lazım. 2002 yılı öncesinde hakikaten ülkede tüm vatandaşlarımız devlete olan güvenlerini yitirmişlerdi. 2001 krizi ile birlikte açlığa ve fakirliğe terk edilmişti. Ülke tam bir kaosun içerisindeydi ki bu millet yeni kurulan partiyi yüzde 37 ile iktidara taşıdı.

Türkiye'de bir çok yenilik yapılıyor. Bunlardan Isparta faydalanmıyor mu? Elbette faydalanıyor. Burdur’a gidin, oradaki gazetelere bir bakın. BAKA kuruldu Ssparta’ya kendi kendine mi geldi. Milletvekili olarak biz getirdik. TKDK 10 ilde pilot başladı. Biz getirdik. Kara Havacılık Okulu’nu Isparta’ya getirdik. Bu yönde Burdur’da bir serzeniş olduğunu görmedim. Orman Bölge Müdürlüğü burada. Bizim yapmış olduğumuz çalışmaları ve hizmetleri diğerlerinin yapmış olduğu hizmetlerle karşılaştırın."

NEDEN YAPMADIN YUSUF ZİYA BEY?
Bilgiç, Ispartaspor'a neden sahip çıkılmadığıyla ilgili bir soruya Günaydın'ı eleştirerek yanıt verdi. Bilgiç, şunları söyledi: "Merkezi idare spora sahip çıkamaz. Bu iş belediyenin işidir. Belediye başkanının 2009 yılındaki broşüründe Ispartaspor’a destek sağlanacak. İfadeleri var. Kulübe sorun bir kuruşluk desteği oldu mu? Tesisler yapılacağı sözü vermişti. Kendisi seçim broşüründe taahhüt etti. Tesisler nerede? Neden bu taahütleri yapmadın Yusuf Ziya Bey?"

Milletvekili Bilgiç, Belediyenin Isparta Oteline astığı 'biz bunları yaptık, siz ne yaptınız?' pankartıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bilgiç, Adalet Sarayı, Emniyet Müdürlüğü binası, 112 Acil Servisi başta olmak üzere birçok yer yaptık. SDÜ'ye önemli katkılar sağladık.

SDÜ hastanesinin 18 milyon dolarlık borcunu maliyeye aktardık. Isparta Belediyesi'nin şuanda 120 milyon TL borcu var. Vatandaşlarımızı kandırmadan doğru bir şekilde hizmet etmeye mecbursun Günaydın. Bundan sonraki attığın tüm adımları vatandaşlarımızla paylaşacağız. Balaman'ı temizlik ihalesinden dolayı eleştiriyordu.

Balaman döneminde 5 yılda 28 milyon TL temizliğe harcandı. Şimdi 4,5 yılda harcanan para 30 milyon TL'yi geçti. Bir de temizlik ihalesinde tasarruf yapacağım diyordu. Hani nerede?" şeklinde konuştu.

AK PARTİ'NİN ADAYI NASIL OLMALI?
Öte yandan merak edilen AK Parti'nin adayı nasıl olmalı sorusunu cevaplayan Bilgiç şunları söyledi: "Bizim partimizin genel felsefesi noktasında insan odaklı hizmet verecek bir isim olması gerekiyor. Vatandaşın yaşam standartlarını yükseltecek bir belediye başkan adayı olması gerekiyor.

VİZYON SAHİBİ OLMALI
Vizyon sahibi olmalı, vizyon oluşturabilmelidir. Milletvekili seçildiğimden buyana söylüyorum, Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesinde okuyan binlerce öğrenci var. Bu öğrencileri kucaklayacak sosyal, kültürel ve fiziksel bir yapıya ihtiyacı var Isparta'nın. Isparta bu tür yerlere sahip bir il haline getirilmelidir. Belediyenin işi ticaret değildir, vatandaşa hizmet etmektir. 4,5 yıllık dönem içinde şu anki belediyenin atmış olduğu tek bir şey var mı? En azından söylediğimiz konulara ilişkin bir çalışması yok.

ADAY NASIL BELİRLENİR?
Ak Parti'nin belediye başkan adayı halkın içinde yaşamaktan haz duyacak birisi olmalı. Şehircilik bilinci yüksek olmalı. Egolarını tatmin etme noktasında olan birisi değilde marka bir şehir düşünen ve bunun faaliyete geçirecek bir isim olmalı. Üniversiteyle bütünleşecek, Isparta'yı marka şehir haline getirecek bir belediye başkan adayı olmadır. Şeffaf, adaletli davranacak pek çok arkadaşımız var.

Günü geldiğinde bu arkadaşlarımızdan birisi partimizin adayı olacaktır. AK Parti'de belediye başkan adayı seçilirken, teamüllere, anketlere bakılır. Aday adaylarının öz geçmişine, vizyonuna bakılır. Bütün bu adaylar içinde genel değerlendirmeler yapılır. Genel merkez bu doğrultuda bir aday belirler."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum