Augustus Tapınağının Maketi Tamamlandı

Yalvaç Belediyesi tanıtım çalışmalarında kullanacağı Augustus Tapınağının asıl boyutlarında küçültülmüş biçimini içeren maketi tamamladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2012 14:17
Augustus Tapınağının Maketi Tamamlandı

Tamamlanan maket ülke çapında tanıtıma çıkmadan önce kısa süreliğine Yalvaçlıların beğenisine sunuldu.

Yalvaç Belediyesi tarafından “1 Günde 5 Bin Yıl, Yalvaç Medeniyeti” sloganıyla başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında, ülke çapında büyük kentleri gezip Yalvaç’ın tanıtımının yapılacağı stantın hazırlığı tamamlandı. BAKA’ya sunulan ve destek alan proje çerçevesinde yapımı planlanan stant, Yalvaç’ın sahip olduğu önemli tarihi değerlerden birisi olan Pisidia Antiokheia antik kentinin en görkemli yapısı Augustus Tapınağı şeklinde tasarlandı. Tapınağın orijinal şekil ve ölçülerinden birebir küçültülmüş ölçeğinde tasarlanan maket 6 x 8 metre ölçülerinde. Toplam 50 metre kare olan maketin duvarlarında Yalvaç’ın sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel değerlerin tamamının fotoğrafları bulunuyor. Giriş kapısıyla içeri girildiğinde ise bir avlunun ortasında asıl tapınak yer alıyor. Stant, konuklarını bu avlu içinde ve tapınağın önünde ağırlayacak.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, toplamda 2500 kg ağırlığında ve demir iskelet üzerine polikarbon dijital baskı malzemeyle yapılan maketi, Yalvaç tanıtımı kapsamında ülke çapında bir sıra dahilinde birer haftalık sürelerle büyük kentlerin meydanlarına yada büyük alışveriş merkezlerine kuracaklarını, ama onun öncesinde Yalvaçlılara bunu göstermek için 10 günlüğüne Çınaraltının karşısındaki meydana kurduklarını belirterek, on gün sonunda maket stantın Yalvaç tanıtımı gezisi kapsamında yola çıkacağını söyledi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.