Av Görüntüsünü Çekti 17 Bin Ceza Aldı

Burdur'da izinsiz avladığı yaban hayvanlarının fotoğraflarını telefonuyla çeken şahıs durumun farkedilmesi üzerine 17 bin tl ceza aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2013 13:30
Av Görüntüsünü Çekti 17 Bin Ceza Aldı

Burdur'un Bucak İlçesi'nde kendi düğün töreninde av tüfeğiyle havaya ateş açarak bir kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Arif Ö., cep telefonunda izinsiz avladığı yaban hayvanlarının fotoğrafları bulununca 17 bin 897 TL de para cezasına çarptırıldı.

Bucak'ta geçen mayıs ayında evlenen Arif Ö., düğünde av tüfeğiyle havaya ateş açtı. Arif Ö.'nün tüfeğinden çıkan saçmaların isabet ettiği bir kişi hafif yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma tarafından gözaltına alınan Arif Ö., sorgulanmak üzere karakola götürüldü.

17 BİN 897 TL CEZA ALDI
Sorgusu yapılan Arif Ö.'nün cep telefonunu inceleyen ekipler, telefonda Arif Ö. ve arkadaşları M.T., Y.G., ile B.Ö.'nun izinsiz avladıkları yaban hayvanlarıyla çektirdikleri fotoğrafları buldu. Bunun üzerine durum, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürlüğü'ne bildirildi. Yetkililer, Arif Ö. ve arkadaşlarının avladığı hayvanlarla çektirdiği fotoğrafları inceledi. Ekipler, vurulan kızıl şahin, atmaca ve tavşan görüntülerinin olduğu cep telefonunun sahibi Arif Ö.'ye 15 bin 500 TL tazminat ve 2 bin 397 TL idari ceza olmak üzere toplam 17 bin 897 TL ceza yazdı.

2 YIL ÖNCEKİ CEZAYA YARGITAY'DAN ONAMA
Bu arada, Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde 2011'de kaçak yolardan avlandığı tespit edilen kişilere verilen ceza Yargıtay tarafından onandı. Yalvaç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2011'de yol kontrolü yaptıkları sırada bir kamyonetin kasasında kaçak yollardan avlandığı tespit edilen 85 yaban ördeği, 13 karabatak ve 1 balıkçıl ele geçirdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü Isparta Şube Müdürlüğü'nce kamyonetteki Yunus D. ve İsmail A.'ya toplam 42 bin 850 TL ceza yazıldı. Yunus D. ve İsmail A. üst mahkemede cezaya itiraz etti. Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi, itirazları reddederek cezayı onayladı. Yunus D. ve İsmail A'nın 42 bin 850 TL'yi faiziyle birlikte ödememeleri halinde icra yoluna başvurulacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum