AVM’ler Çoğalıyor Bakkallar Bitiyor

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, Isparta’da ve Türkiye’de küçük esnafın her geçen gün yok olduğunu belirterek; “Küçük esnaf biterken, AVM’lerin sayısı ise her geçen gün artıyor” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2014 15:34
AVM’ler Çoğalıyor Bakkallar Bitiyor

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan dün Bakkallar ve Bayiler Odasının olağan genel kuruluna katılarak bir konuşma yaptı.

Çakan kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Biraz önce burada bir konuşma yapan Oda Başkanımız sayın Bapbacı’nın söyledikleri beni gerçekten üzdü. Sayın Bapbacı, düğün salonunu oda olarak büyük emeklerle yaptıklarını ancak, şuanda belediyenin kendilerini buradan çıkarmak istediğini, tasfiye etmek istediğini belirterek sitemde bulundu. Bu sitem iyi bir sitem değildi. Eğer, bu doğruyla Belediye burada büyük hata yapıyor demektir. Şunu açıkça söylemek isterim ki, biz göreve geldiğimizde burası sizindir.

Bilindiği gibi AVM’ler aldı başını gidiyor. Şehirde neredeyse her köşede bir AVM var. Küçük esnaf büyük AVM’lerin baskısı altında. İstatistiklere baktığımızda ülkemizde 2002 yılında 600 bin olan esnaf sayısı 2013 yılı sonu itibariyle üçte iki azalarak 200 bine düşmüştür. AVM’lere baktığımızda ise bunun tam tersi yaşanmaktadır. 2002’de 2 bin 500 olan AVM sayısı 2013 yılı sonu itibariyle 13 bin 500’e kadar çıkmış durumdadır.
Oysa yerel yönetimlerin görevi bulundukları şehirde hayatı kolaylaştırmaktır. Onun için yönetimlere vekalet bu nedenle verilmektedir. Ancak, her gelen dönemin veya günün bir öncekinden daha iyi geldiğini söyleyemeyiz. Belediyelerin görevi sadece asfalt dökmek ve çöpleri toplamak değildir. Belediyeler o şehrin sosyal ve kültürel kalkınmasına da destek vermek durumundadır.

Yerel yönetimlerin görevi o şehri inşa etmek, imar durumlarını yapmaktır. Ancak, bu şehri betonlaştırıp örf ve adetlerimiz ile manevi değerlerimizi de beraberinde yok etmemelidir. Ancak, günümüzde görülüyor ki, manevi değerlerimiz yapılaşmaya kurban gitmektedir. Eğer, bu önemli unsurlara dikkat etmezsek şehirde cinnetler, cinayetler ve intiharlar artarak devam edecektir. İstatistiklere baktığımızda ilimiz intihar bakımından ülkenin 8.sırasında olduğunu görüyoruz. Bu son derece üzüntü verici bir durumdur. Ama Isparta’ya milli görüş belediyeciliği geldiği zaman bunlar minimum seviyeye indirilecektir. Çünkü, biz alışılmışın dışında bir belediyecilik örneği ortaya koyacağız. Bunu da tüm Isparta halkı görecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum