AVM'lerde Esnafa Yer Ayrılacak

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından son hali verilen Perakende Yasa Tasarısının TBMM'ye sunulmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Eylül 2014 12:01
AVM'lerde Esnafa Yer Ayrılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından son hali verilen Perakende Yasa Tasarısının TBMM'ye sunulmasının sevindirici olduğunu söyleyen Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, '1996 yılından beri beklediğimiz Perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısının Meclis'e gönderilmesini çok olumlu ve sevindirici buluyoruz. Piyasalara düzen getirecek tasarının en kısa zamanda çıkarılmasını bekliyoruz' dedi.

'TORBA YASA İLE BİRLİKTE ÇIKARILSIN'
Tasarının Meclis'e gelmesiyle yıllardır bu yasanın çıkmaması için uğraşan ve lobi faaliyeti yürüten grupların oyununun bozulduğunu belirten Başkan Tural, 'Geleneksel perakendeciliğin korunacağı, piyasada rekabetin sağlıklı işleyeceği, yıl boyunca yapılan indirimlerle tüketicinin yanıltılmayacağı, rafta ayrı kasada ayrı fiyatın olmayacağı, kayıt dışılığın önleneceği ve Perakendeciliğe dair kavramların mevzuatımızda ilk kez tanımlanacağı bir tasarı hazırlandı. Küçük KOBİ'lerden insert, stand ve raf paraları kalkacağından tüketici daha ucuza ve kaliteli olarak mal alabilecek. Tedarikçi ve üretici KOBİ'lere daha kısa zamanda ödeme yapılacağından küçük işletmelerin büyümesi ve markalaşması sağlanacak. Önümüzdeki hafta Meclis torba yasa için çalışmaya devam edecek. Artık kentlerimizin çevre, kültür ve ekonomik dokularının daha fazla bozulmaması için Perakende Yasa Tasarısı'nın da zaman kaybedilmeden Meclis'te görüşülmesini istiyoruz' diye konuştu.

'AVM'lerde Esnafa Yer Ayrılacak'
Kurulacak Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) ile iş yerlerinin standart ve ruhsatlı olup olmadığı denetlenerek, merdiven altı üretimin de önlenmeye çalışılacağını anlatan Tural, 'PERBİS aynı zamanda kayıtdışılığı da önleyecek bir sistem olacak. Rekabetin daha sağlıklı olabilmesi için AVM'lerde esnafa ayrılacak kontenjan dükkanların kiralarının da esnafın ödeme gücüne göre belirlenmesi daha doğru bir teşvik olacaktır. AVM çalışma saatlerinin ve günlerinin de çevre esnaf ve sanatkarının para kazanmasına fırsat yaratacak şekilde ayarlanması ile kent dokusu bozulmadan piyasalarda tezgahlar dönecektir' şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.