Avm''lerden Toptancı Esnafı da Dertli

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, avm''lerin Isparta''ya hiçbir katma değer sağlamadıklarını savundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ağustos 2012 22:50
Avm''lerden Toptancı Esnafı da Dertli

Isparta'da sayıları her geçen gün artan avm'ler sadece bakkal esnafını değil toptancı esnafının da ticaretini de olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, avm'lerin Isparta'ya hiçbir katma değer sağlamadıklarını savundu avm'lerin Isparta'nın toptancılarına da bir faydası olmadığını belirten Bapbacı, "Toptancı esnafı da bu durumdan muzdarip. Çünkü bu firmalar sattıkları malları kendi merkezlerinin depolarından TIR'larla sevk ediyorlar dolayısıyla Isparta'ya hiçbir katma değer sağlamıyorlar" dedi.

Müşterinin avm'den veresiye mal alamazken, bakkalın halen defterine yazdığını anımsatan Bapbacı, "Bakkal esnafını sabahın 6'sında dükkanını açar gece 2'sinde kapatır. Fiyatlarında de en ufak bir fazlalık bulunmamadan halka hizmet verirler. Bugün çok esnaf halen veresiye vermektedir. Çoğu esnaf POS cihazı bulunmaktadır. Esnaf alacağını deftere yazmaktadır. Başka yerde veresiyle imkanı bulamazsınız. Kredi kartıyla alışveriş yaparsınız . Ödemezseniz de faiz borcu eklenir. Ama bakkala bu ay borucumu veremeyeceğim dediğiniz de faiz ödemezsiniz" diye konuştu.

Avm'lerin çoğalmasının sadece Isparta'nın değil Türkiye'nin her yerinde olan bir sorun olduğunu kaydeden Bapbacı, "Bunlar fazlalaşıyor diye yetkililerin ruhsat vermemesi gibi bir durum olamaz. Çünkü yapabilecekleri bir şey yok. Tüm sorunlara rağmen bakkal esnafı ayakta kalmaya çalışıyor. 700'ün üzerinde bakkal Isparta'ya hizmet veriyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.