Avrupa'da Staj Yapacaklar

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, 'AB Hayat Boyu Öğrenme Leonardo da Vinci Programı' kapsamında Avrupa'da 15 gün staj yapacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2011 12:36
Avrupa'da Staj Yapacaklar

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, 'AB Hayat Boyu Öğrenme Leonardo da Vinci Programı' kapsamında Avrupa'da 15 gün staj yapacak.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, 'AB Hayat Boyu Öğrenme Leonardo da Vinci Programı' kapsamında Avrupa'da 15 gün staj yapacak. Yalvaç Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 2010 yılı proje teklif çağrısında 2 bin 157 proje arasında geçtiğimiz aylarda yapılan değerlendirmeyle yedek listeden asıl listeye alınmıştı.

Müdür Yardımcısı Oktay Şendur, 257 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda yedek listeden asıl listeye geçerek Avrupa Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından 39 bin euroluk destek aldıklarını söyledi. Proje kapsamında Yalvaç Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nden 15 öğrenci ve 2 öğretmen, proje ortağı Şarkikaraağaç Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nden 5 öğrenci ve 1 öğretmenle birlikte Almanya ve İsveç'te 15 gün süreyle 'Yoğun Bakım Hemşireliği' konusunda staj ve inceleme yapacak.
Proje kapsamında öğrencilerin eğitim gördükleri süre içerisinde masraflar Avrupa Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından sağlanacak. Gezi öncesi Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altınaş'ı ziyaret eden öğrenciler, proje hakkında bilgi sundu. Kaymakam Altıntaş, Yalvaç'tan böyle bir projenin çıkmasının eğitime verilen değerin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, "Her şeyden önemlisi öğrencilerimizin Avrupa'daki eğitim ve çalışma şartlarını görmeleri ve yeni uygulamaları teorikve pratik olarak öğrenmeleri onların kendi alanlarında hedeflerini yükseltecektir çalışmanız ve eğitime önem vermeniz beni gururlandırdı hepinize başarılar diliyorum."dedi.

Proje sorumlusu Yalvaç Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Oktay Şendur, öğrencilerin Avrupa'daki yeni uygulamaları görüp temel yaşam desteği konusunda yaygın eğitim alacaklarını söyledi. Gezinin öğrencilerin ufkunu açacağını kaydeden Şendur, şunları söyledi: "Bu projede Almanyanın Mannheim ve İsveç'in Stokholm şehirlerinde 15 gün boyunca teorikve pratik olarak eğitim ve staj yapacaklar. Öğrencilerimizi belirlemekte güçlük çektik imkanımız olsada bütün öğrencilerimizi görtürebilseydik bize verilen sayı maalesef kısıtlı. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ile son temaslarını gerçekleştirdik ve proje ekibimizle bu gün avrupaya uçuyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.