Avrupalı Öğrenciler SDÜ'de

Avrupa Birliği (AB) Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında, Süleyman Demirel Üniversitesi’ne (SDÜ) gelen yabancı öğrenciler,

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Eylül 2011 10:34
Avrupalı Öğrenciler SDÜ'de

Avrupa Birliği (AB) Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında, Süleyman Demirel Üniversitesi’ne (SDÜ) gelen yabancı öğrenciler, Dış İlişkiler ve Erasmus Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen oryantasyon programı çerçevesinde üniversitelerini tanıdı.

Üniversitemizin sosyal ve kültürel imkanlarını öğrencilere tanıtmak amacıyla düzenlenen program, bisiklet turuyla başladı. Gezide öğrencilere, fakülte, yüksekokul ve kampüsteki yaşam alanları hakkında bilgiler verildi.

Daha sonra Polonya, Litvanya, Letonya, Fransa gibi ülkelerden öğrenim görmek için SDÜ’ ye gelen öğrenciler, Kültür Evi’nde verilen “Hoşgeldin Partisi”nde bir araya geldi. Uluslararası alanda her yönüyle gelişmiş modern bir üniversitede eğitim almanın kendilerine katkı sağlayacağını dile getiren öğrenciler, sosyal ve kültürel açısından çok geniş imkanlara ve oldukça zengin donanıma sahip olan SDÜ’ de olmaktan mutlu olduklarını belirttiler.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt da işletme, sosyoloji, coğrafya, mühendislik gibi pek çok bölümde öğrenim görecek öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında “ Isparta’ya ve SDÜ’ ye hoşgeldiniz. Sizleri burada görmekten dolayı çok mutluyuz. Üniversitemizdeki eğitim- öğretim sürecinin zevkli geçeceğini umuyoruz. Bizler her zaman sizlere yardımcı olmaya hazırız.” dedi. Program, Eğirdir Mavi Göl Uygulama Oteli’nde verilecek akşam yemeği ile sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.