Avrupa’ya Açılıyor

POMGRAND Avrupa’ya Açılıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Haziran 2015 19:20
Avrupa’ya Açılıyor

Isparta Belediyesi şirketlerinden BELMAŞ bünyesinde kurulan izolasyon ve yalıtım fabrikasında Pomgrand markasıyla pomza esaslı üretilen izolasyon ve yalıtım malzemesi Avrupa yolunda.

25 yıldır mineral malzemelerle ilgilenen ve pazarlamalarını gerçekleştiren VonKempisResources firması yetkilisi Albrecht von Kempis ve Lojistikten sorumlu Marıtıme Tecnet firmasının CEO’su Ulrich Koester Isparta’ya gelerek, Pomgrand’ın Avrupa’da satışına yönelik Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ile bir görüşme yaptı.

İzolasyon ve Yalıtım Fabrikası ile ilgili olarak teknik bilgiler aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kalite olarak ön planda olduklarını, AR-GE çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Pomgrand’ın farkında olmalarından dolayı mutlu olduklarına değinen Başkan Günaydın, “Üretimimizde kalite üzerinde duruyoruz. Ürünümüzün kalitesi değişmez, değişirse de daha iyiye doğru değişir” dedi.

Daha önce kendilerine gönderilen numuneleri inceleyen VonKempisResources firması yetkilisi Albrecht von Kempis ürünün artılarını gördüklerini ve pomza esaslı izolasyon yalıtım malzemesini Avrupa’da satmak istediklerini söyledi. Gerekli adımları atmaya hazır olduklarını belirten Kempis, “Kaliteniz onaylandı. Avrupa’daki kullanıcılara bu malı vermek için geldik. Çin’den neden alalım. Almanya, Türkiye’nin stratejik ortağıdır. O yüzden Isparta’dan almak istiyoruz. Bizim için böyle bir ürünün arkasında Isparta Belediyesi’nin de olmasını önemli bir güç olarak görüyoruz. Ürünü Antalya limanından Avrupa’daki kullanıcılarımıza ulaştırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

İstikrarlı bir çalışma yapmak istediklerini dile getiren Kempis spot alıcı olmadıklarını ve uzun vadeli çalışma arzusu taşıdıklarına değindi. Pomza’nın Avrupa için izolasyonda büyük bir pazar olduğuna dikkat çeken Kempis, Avrupa’nın 9 ay soğuk olduğunu dile getirerek, “İzolasyon Avrupa için çok önemli. Uzun yıllarca sürecek bir çalışmayı arzuluyoruz” görüşlerinde bulundu.

Fabrika Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan’ın da katıldığı görüşmede ayrıca ürünün Avrupa’ya açılması noktasındaki lojistik de ele alınırken, heyet ardından İzolasyon ve Yalıtım Fabrikası’nın üretim ve laboratuvarı ile birlikte AR-GE bölümünde de incelemelerde bulunurken, yetkililerden de bilgiler aldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.