Ayakkabı Kutulu Protesto

TGB üyesi bir grup genç eski özel idare binası alanında hükümeti protesto etti. Yolsuzluk ve rüşvet skandalına gönderme yapan TGB üyeleri protesto eyleminde yolsuzluk operasyonunun simgesi haline gelen ayakkabı kutuları da vardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2013 23:24
Ayakkabı Kutulu Protesto

TGB üyelerinden oluşan grup eski özel idare binası alanında hükümeti istifaya çağırdı. TGB İl Başkanı Ali Ufuk Özalp, “Bildiğiniz gibi Türkiye son günlerde beklenmeyen gözaltı ve operasyonlarla, görev değişiklikleriyle çalkalanıyor. Başa gelirken ‘Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar olmak üzere 3 Y’yi bitireceklerini söyleyen AKP hükümeti bugün üçünün de en yükselişe geçtiği dönemleri yaşamaktadır” dedi.

Özalp, “Suça karışan bakanlar sessiz, para sayma makinesi olan şehzadeler ise nezarethane yerine görevden alınan müdürlerin makam odasında ağırlanıyor. Cemaatin bu atağına karşı emniyet müdür ve yardımcılarını görevden alarak cevap veren hükümet ise artık devleti yönetemediğini ve yönetemeyeceğini bir kez daha ispat etmiştir” ifadelerini kullandı.

TGB İl Başkanı Ali Ufuk Özalp, “Biz bu karşılıklı yürütülen operasyonda iki tarafın kavgası olarak değil, Türkiye’nin temizlenmesi olarak bakıyoruz. Ne AKP, Ne Cemaat biri diğerinden güçlü olduğu için bu çatışma başlamadı. İki taraf birbirlerinin çıkar ilişkilerinden dolayı beraber yürüdüler. Biz hükümeti istifaya çağırarak ilk ve son kez onurlu bir iş yapmaya davet ediyoruz. İktidardan gidene kadar mücadelemiz devam edecektir. Mafya-Tarikat-Gladyo sistemine karşı tam bağımsız ve Milli Hükümet’i kuracağız” dedi.

Eylemde “Hükümet İstifa” yazılı bir pankart açılırken, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun simgesi haline gelen ayakkabı kutuları da eylemde kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum