Ayakta Kalmak Bir Yana Tökezledik

Ayakta Kalmak Bir Yana Tökezledik

Yayınlanma:
Ayakta Kalmak Bir Yana Tökezledik

Resmi Gazetede yayınlanan tasarruf tedbirlerinin yerel basını da kapsaması tepkilere neden olmuştu. Meslek çalışanları da bu kapsamda ortaya çıkacak sorunlara işaret ederek, yerel basının ve medya çalışanlarının önemine işaret etti.

Demokrat Gazetesi Sayfa Sekreteri Emmen Perçin, Resmi Gazete’de yayınlanan tasarruf tedbirlerinin ardından duygularını “Ayakta kalmak bir yana tökezledik” ifadeleriyle anlattı.

Perçin; “Yerel gazetelerin ayakta kalma çabası giderek zorlaşıyor. Devletin aldığı tasarruf tedbirleri içinde yerel gazetelerin de yer alınmasıyla daha da zor bir sürece giren Anadolu Basını ayakta kalmaya çalışırken artık yere düşmekten korkuyor.

Pandeminin açtığı yaraları henüz saramayan yerel gazeteler, devletin aldığı kararla şok oldu.

30 Haziran 2021 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan tasarruf tedbirleri kapsamına yerel gazeteler de dâhil edilerek, kamu kurumlarına günlük gazete alımı yapılması kısıtlandı.

Zaten çok zor şartlara dayanarak ayakta kalmaya çalışan yerel gazeteler bu durumdan hoşnut kalmadı.

Yerel gazeteler de bu işe gönül vermiş birçok çalışan emekçinin emekleri de çöpe gitmiş oluyor. 

Bir gazete çıkarmak birçok aşamadan geçiyor. Muhabirinden tutun da dizgicisine, reklamcısından baskı ustasına, kırımcısından dağıtıcına kadar birçok ve özenle verilen emek heder oluyor.

Hal böyle olunca da yerel gazeteler teker teker düşüyor.

Yerel gazetelerin düşmesi demek halkın ve haklının sesinin kesilmesi, gözlerin kör olması demek anlamına geliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum