Aybatılı Güven Tazeledi

Esnaf Odaları Birliği Genel Kurulu’nda tek listeyle seçime giden mevcut Başkan Mehmet Aybatılı, yeniden göreve seçildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2014 17:16
Aybatılı Güven Tazeledi

Esnaf Odaları Birliği Toplantı Salonu'nda yapılan genel kurula AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ITSO Başkanı Şükür Başdeğirmen, siyasi partilerin temsilcileri ve bası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Başkan Mehmet Aybatılı, seçim öncesi yaptığı konuşmasında, esnafın sorunlarına işaret etti. Öncelikle AVM konusuna dikkat çeken Aybatılı, “Küçük esnafımızın AVM’lerle rekabet yapmaları mümkün olmuyor. Ama Isparta’da ya da Türkiye’de AVM’ler olmasın demiyoruz, bunlar olmalı. Fakat açılacak AVM’ler için şehrin nüfusu, ortamı ve açılacak yerin durumuna, konumuna göre hareket edilmeli” dedi.

AVM'lerden sonra mahallelere de cep marketlerin açılmaya başlandığını bunun da bakkal esnafını zor duruma düşürdüğünü ifade eden Aybatılı, “İlçelerimizde ve şehir merkezinde cep marketler açıldı. Bizim mahalle bakkallarımızın bunlarla rekabet etmesi mümkün değil. Mahalli idarecilerimizden istediğimiz şu; nüfusa ve ortama göre bunlara müsaade edilsin. Hatta hiç müsaade edilmese bizim için daha iyi olacak ama medeniyet gereği bunlar olacaktır. Biz de kendimizi ve temsil ettiğimiz kesimi bunlara göre ayarlamak zorundayız. Karşımızda bizimle rekabet yapan böyle güçler var. Biz de bu güçlere karşı el birlik hep beraber olmak zorundayız. Esnafımızın gücü yok deniyor. Ama biz birleşebilir ve sermayelerimizi bir araya getirebiliriz. Bu şekilde bir güç oluşturabiliriz. Biz bunu yıllardır söylüyoruz ama bu birleşmeyi bir türlü sağlayamadık. Sağlayamayınca da kişilerin sermayeleri yeterli gelmiyor. Yani ayakta zor duruyor. Tüm esnafımız bugün borçlu. Borcunu ödemekten başını kaldıramıyor. Mutlaka güç birliğini yapmamız ve bir çıkış noktası bulmamız lazım" dedi.

Konuşmaların Genel Kurul'da yapılan seçimde Mehmet Aybatılı yeniden Isparta Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı'na seçildi. Aybatılı Başkanlığında yönetim şu isimlerden oluştu: Ahmet Tural, İsmail Uygun, Adnan Karcı, İsa Demiralay, Kaya Öksüz ve İlhan Demirkılınç.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum