Aybatılı ve İbicioğlu'ndan Destek

Vali Memduh Oğuz'un göreve geldiği günden itibaren her platformda dile getirdiği İlim Şehri Isparta Projesine toplum tüm kesimleri destek olmayı sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2013 14:30
Aybatılı ve İbicioğlu'ndan Destek

Projeye Isparta’nın iki önemli kuruluşu da destek verdi. Vali Memduh Oğuz ve Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, dün Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı’yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette gündem ilim şehri projesi oldu. Projeyle ilgili Başkan Aybatıl’dan destek istediğini söyleyen Vali Oğuz, projenin esnaf ve sanatkara da büyük katkı sağlayacağına dikkat çekti. Bir şehrin marka olabilmesi için o şehrin konumlandırılmasının yapılması gerektiğini söyleyen Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, “Bu nedenle Isparta’nın ilimle, bilimle buluşması gerekiyor” diye konuştu. İlim şehri projesinin ilk etapta kamuoyu tarafından yadırgandığını ancak şimdilerde ise bu projenin Isparta’ya çok yakıştığını vurgulayan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı ise, “Artık bizde bu projenin destekçisiyiz” dedi.

Isparta’nın bir kimliği olması gerektiğini ifade eden Başkan Aybatılı, Belediye Başkanlığı hafif raylı sistem projesinin ilimize kazandırılması aşamasında yaşadığı bir anısını katılımcılarla paylaştı. Aybatılı: “Ben Belediye Başkanlığı döneminde Ankara’da hafif raylı sistemin ilimize kazandırılması aşamasından uzmanlarla görüştüm. Onlar bana nüfusunuz kaç diye sordu. O zaman nüfusumuz 110 bin civarlarındaydı. Sonra ne şehrisiniz diye sordular.

Benim aklıma bir şey gelmedi. Çünkü halıcılık ve gülcülük bitmiş. Ziraat bugünkü kadar iyi bir konumda değildi. Sonra üniversite şehriyiz dedim. O zamanda üniversite yeni kurulmuş ve 9 bin öğrencisi vardı. Kaç öğrencisi var dedi. Ben de 9 bin dedim. Öyle değince uzman bana güldü. Sadece Ankara’daki bir fakültenin öğrenci nüfusu 9 bin dedi.
Ama bende göreceksiniz ilerleyen bir süreçte hem de çok kısa sürede üniversitemizdeki öğrenci sayısı 50 bini aşacak dedim. Nitekim öyle de oldu. O zaman ben yaptığımız girişimlerle hafif raylı sistemi ilimize kazandırdık. Masaya koyduk ancak seçim vakti geldiği için yapamadık. Bizden sonra gelen yönetimde bunu iptal etti. Bunu şunun için anlatıyorum. Bir şehrin kimliği olması lazım. Ben bile belediye başkanı iken kimliğimizi söylemekte güçlük çektim.

Onun için şimdi üniversite şehri olduk, bilim şehri olduk, ilim şehri de olabiliriz. Biz bu konuda esnaf ve sanatkarlar olarak üzerimize düşen her görevi yerine getiririz. Bu konuya Isparta’ya açık bir yüreklilikle anlatan Sayın Valimize teşekkür ederiz. Sayın Rektörümüze de teşekkür ederiz. Üniversite ile odamız arasında büyük bir işbirliği var” dedi. Ziyaret karşılıklı fikir alışverişleriyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum