Aydemir Biz Kaybetmedik

Hasan Balaman başkanlığındaki önceki Belediye yönetiminin ‘ikinci adamı’ olan, dönemin Başkan Yardımcısı Aydemir'den Şok Açıklamalar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ocak 2011 13:44
Aydemir Biz Kaybetmedik

Hasan Balaman başkanlığındaki önceki Belediye yönetiminin ‘ikinci adamı’ olan, dönemin Başkan Yardımcısı, şimdinin AKP’li Meclis Üyesi Ahmet Aydemir, Basın Kulübü’nün canlı yayın konuğu oldu. Balaman dönemine ilişkin ve kendisiyle ilgili eleştirilere ve iddialara cevap veren Aydemir, geçen 5 yıllık döneme ilişkin huzurlu ve içinin rahat olduğunu söyledi.

AYDEMİR, BEYAZAY DERNEĞİNİ KURDU
AKP’li Aydemir, programın ilk bölümünde Isparta’da yeni şubeleştirdikleri Beyazay Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Engellilerin eğitimini amaçlayan derneğe, engeli olmayan vatandaşların da üye olabileceğini kaydeden Şube Başkanı Aydemir, engellilerin okuma oranını yüzde 2’den yüzde 10’a çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bu arada Beyazay Derneği Genel Başkanı, AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, programa canlı telefon bağlantısı ile katılarak dernek çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Özürlü bireylerin potansiyelini ortaya çıkarmak istediklerini kaydeden Ayva, herkesten özürlü bireylere kalplerinde bir yer ayırmalarını talep etti.


YERLİKAYA 'GÜREŞİ DESTEKLEYİN'

AKP’li Aydemir, programda uluslararası güreş hakemliği yönüyle de sporcu kişiliğini ortaya koydu. Güreş sporunun önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Aydemir’e yine canlı telefon bağlantısı ile programa katılan Milli Güreşçilerimizden AKP Milletvekili Hamza Yerlikaya destek verdi. Yerlikaya da güreş sporunun teşvik edilmesine ilişkin çalışmaların yapılmasını istedi.


CHP, MHP’Yİ DESTEKLEDİ

Programda kendisinin Başkan Yardımcısı olduğu döneme ait Belediye faaliyetleri ve icraatlarından da bahseden Aydemir, 29 Mart 2009 yerel seçimi sonucuna ilişkin tıpkı Hasan Balaman gibi konuştu. Aydemir, “Demokrasinin kuralı gereği seçime girdik. CHP’nin milletvekilliği seçimindeki oyu ile belediye başkanlığı oyu arasındaki farka bakın. CHP blok olarak MHP’yi destekledi. Kaybettik olarak görmüyoruz. Demokrasinin kuralının gereği yerine gelmiştir. Halkın takdirine saygı duyacağız” dedi.


2 YILDIR ÇİVİ ÇAKILMIYOR

Sokağa çıkılıp, anket yapılması durumunda insanların MHP’li bir belediye başkanını seçtiğine pişman olduğunun görüleceğini savunan Aydemir, 2 yıldır Isparta’ya çivi çakılmadığını iddia etti. AK Parti’nin muhalefet olma görevini layıkıyla yerine getirdiğini ileri süren Aydemir, Belediye yönetiminin geçmişi kötülüme ve kuru laflarla vakit geçirdiğini söyledi.


72 MİLYON BORÇ BIRAKTIK

Aydemir, Belediye’nin geçen dönemden kalan borç miktarının hatırlatılması üzerine “Borç olacaktır. Bizden önce de vardı, bundan sonra da olacaktır. Sayın Aybatılı döneminde Belediye 2 milyon TL borçla devredildi. Sayın Günaydın da bize 20 milyon TL borçla devretti. Balaman döneminde borç olmuştur. Resmi borçlarımız vardır. Ben resmi borcumuzun 72 milyon TL olduğunu biliyorum. Ama şu anda borç 100 milyon TL’ye çıktı” dedi.


HALKTAN ÖZÜR DİLE

Bu arada Aydemir’in Belediye yönetimine yönelik eleştirileri üzerine MHP İl Başkanı İsa Yalçın, programa canlı telefonla bağlanarak kendisine bazı sorular yöneltti. Ticaret ve Kültür Merkezi’nde Hasan Balaman döneminde imzalanan 2 zeyilname ile ne kazanıldığını soran Yalçın, Aydemir’den geçen 5 yıl için Isparta halkından özür dilemesini istedi. 5 yıl boyunca yaptıkları ile hesap vermeyenlerin hala Isparta’yı meşgul etmesinden yakınan Yalçın, ITKM’de 3. projenin rant sebebiyle uygulandığını iddia etti.


MHP İL BAŞKANI İŞİNİ YAPMALI

MHP İl Başkanı’nın eleştiri ve sorularına yanıt veren AKP’li Aydemir, “Herkes işini yapacak. MHP İl Başkanı, il başkanlığını yapacak, belediye başkanı, belediye başkanlını yapacak. Özür dilenecek hiçbir konu yok. MHP İl Başkanı Ticaret ve Kültür Merkezi’nin neresindedir? O sadece yol gösterici olmalıdır. Belediyenin yanlışlarına ‘dur’ diyen noktada olmalıdır. Biz Sayın İl Başkanına cevap veremeyiz. Benim İl Başkanımla muhatap olabilir. Biz haddimizi biliriz” diye konuştu.


TEK KONUDA İTİRAFTA BULUNDU

Aydemir, programda kendisine yöneltilen suçlamalar ve iddialar karşısında sadece Belediye işçi ve memurlarına yönelik sendikal baskı olayında itirafta bulundu. Belediye memurları ve işçilerinin başka sendikaya geçirilmesi konusunda hata yapıldığını kabul eden Aydemir, “Biz yanlış yaptık çünkü o baskı ile sendika değiştiren işçi ve memurlar tekrar eski sendikalarına döndüler. Demek ki burada bir hata yapmışız. Cezamız varsa da çekeceğiz” dedi.      

Başkan yardımcılığı dönemine ilişkin içinin rahat ve huzurlu olduğunu kaydeden Aydemir, bu dönemde bilerek yanlış ve hata yapmadığını sözlerine ekledi.

        
CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan da programa telefonla bağlanarak Balaman döneminde yapılan icraatların kamunun vicdanını yaraladığını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.