Aydemir: 'Günaydın'ın Başkanlığı Düşebilir'

Isparta Belediye Meclisi’nin Mayıs ayında yapılan toplantısında görüşülen Kesin hesap Cetveliyle ilgili dün şok bir gelişme yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2011 17:37
Aydemir: 'Günaydın'ın Başkanlığı Düşebilir'

İçişleri Bakanlığı, Isparta Belediyesi’nden gelen ‘kesin hesap cetveli 13 oya karşın 17 oyla reddedilmiştir” yazısına istinaden Danıştay’a Meclisin fesih edilmesi talebinde bulundu.

Bu talep karşısında Danıştay, Belediye Meclis üyelerinin savunmasını istedi. Konuyu Kanal 32 Haber’e değerlendiren Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aydemir, Plan-Bütçe Komisyonu toplantısında gerekçelerini belirterek kesin hesap cetvelinin ertelenmesi yönünde AK Partili üyeler olarak şerh koyduklarını söyledi.

17 meclis üyesinin kesin hesap cetvelinin ertelenmesi yönünde oy kullandığını ileri süren Belediye Meclis Üyesi Aydemir, “Ancak Belediye reddedildiği yönünde bir beyanda bulunmuş. Bu tamamen yanlış, duyarsız ve ilgisiz bir beyandır” dedi. Aydemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Mayıs ayında kesin hesap cetveli konusu görüşüldü ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu seçimlerinde 5393 sayılı kanunun 24. Maddesine uygun olarak seçim yapılmadı. Seçilen meclis üyesi komisyon çalışmalarına çağrılmadı. İkincisi komisyon toplantısında Belediye’den, yatırım için ayrılan ödeneğin nerelerde harcandığına ilişkin bazı evraklar istendi. Ancak bu evraklar teslim edilmediği için inceleme yapılamadı. Komisyonun AK Partili üyeleri, kesin hesap yerine getirilmiş parasal akışın değerlendirilmesi anlamına geldiğinden, işlerin geciktirilmesinden çok hesapların ayrıntılı bir şekilde incelenmesini ve doğrunun belirlenmesi sonucunu doğuracağı üzerinde mutabık kaldık. Son olarak Denetim Komisyonu raporunda tespit edilen birçok eksiklik adliye intikal ettirildi ve yine İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’nın istediği evraklar söz konusuydu. Bu nedenle istenilen evrakların sonucu gelinceye kadar ve İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istenerek hesapların incelenip sonucu beklenilinceye kadar kesin hesap cetvelinin onaylanmasının ertelenmesini istedik.”

Belediye’nin yazısına istinaden İçişleri Bakanlığının Danıştay’a Meclisin fesih edilmesi yönünde bir talepte bulunduğuna dikkat çeken Aydemir, “Şimdi Danıştay ilgili taraflardan savunma istedi. Savunmalarımızı yazacağız. Sonuçta kararı Danıştay verecek” diye konuştu.

Belediyeler Kanununa göre Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığının düşebileceğini iddia eden Aydemir, “Meclis’i bu duruma getiren Meclis Başkanı yani Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dır. Meclisi ne yazık ki doğru ve adaletli bir şekilde yönetememiştir” ifadelerini kullandı.

Aydemir konuşmasına şöyle devam etti: “Herkes de bunun farkında. Ancak karar incelendiğinde kesin hesap cetveli 13 kabul oyuna karşılık 17 oyla reddedilmiş şeklinde. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığı da Meclis’in feshini istiyor. Şimdi Danıştay 8. Dairesi ilgili taraflardan savunma istedi. Savunmalarımızı yazacağız. Sonuçta kararı Danıştay verecek. Belediyeler Kanunu’nun 44. Maddesinde Belediye Başkanlığı görevinin sona ermesi başlığı altında ‘Meclisin feshine neden olan eylem ve işlemlere katılması, durumunda İçişleri Bakanlığının başvurusu üzerine Danıştay kararıyla başkanlık sıfatı sona erer’ ifadesi yer alıyor. Çıkacak her karara saygılıyız. Ancak Meclis’i bu duruma getiren Meclis Başkanı yani Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dır. Meclis ne yazık ki doğru ve adaletli bir şekilde yönetilmemiştir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum