Aydın, Yeni Sistemi Vali Oğuz’a Anlattı

Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine atanan Uz. Dr. Osman Aydın, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya ile birlikte Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Kasım 2012 12:45
Aydın, Yeni Sistemi Vali Oğuz’a Anlattı

2 Kasım 2012 tarihi itibariyle göreve başladığını belirten KHB Genel Sekreteri Uz. Dr. Osman Aydın, yeni sistemle ilgili olarak Vali Oğuz’a bilgi sundu.

Genel Sekreter Aydın; “Sayın Valim Isparta’mızda bulunan 6 tane kamu hastanesinin işleyişleri ve yönetimleri bundan sonra genel sekreterliğimizce takip edilecek. Bunlar Isparta Devlet Hastanesi, Isparta kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hastanesi, Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi, Yalvaç Devlet Hastanesi ve Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi olmakta.

Yeni yönetimde en yüksekte genel sekreter bulunuyor, genel sekreterliğin altında 3 tane daire başkanımız var. Bunlar tıbbi hizmetler daire başkanımız, idari hizmetler daire başkanımız ve mali işler daire başkanımız, bunların altında da hastane yöneticilerimiz olmaktadır. Burada çalışan tüm arkadaşlarımız sözleşmeli olarak çalışıyorlar ve bütün arkadaşlarımız 26 aylık sözleşme imzaladılar. Yeni süreçte en büyük yenilik idareciler sözleşmeli olarak çalışıyor ve her 6 ayda bir bakanlık tarafından denetleniyorlar. Denetimler sonucunda performansı düşük olanların sözleşmeleri yenilenmeyerek görevlerine son verilmiş oluyor” dedi.

Vali Oğuz; “İlimizde sağlık hizmetleri çok güzel yürütülüyor”
Isparta’nın sağlık hizmetleri bakımından dünyanın en ileri ülkeleriyle yarıştığını ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Çok şükür vilayetimizde sağlık hizmetleri çok güzel yürütülüyor.

Biz Isparta’nın sağlık alanındaki başarısından dolayı övünüyoruz. Tabi bu başarı değişik etkenler sayesinde oluyor, burada halkımızın konuya gösterdiği yakın ilgi ve çevre sağlığına verdiği değer çok önemli. Ama onun ötesinde sağlık çalışanlarımızın görev şuuru, hizmeti yerine getirirken hep vatandaş eksenli yaklaşımı sağlık hizmetlerindeki standardı yükseltmektedir.

Bizim sağlık müdürlüğümüze bağlı çalışan arkadaşlarımız üniversiteyle koordineli, uyumlu çalışıyorlar, birbirleriyle sanki aynı müessese, aynı kurum gibi çalışıyorlar. İl sağlık teşkilatımızda beş yüzü uzman olmak üzere binin üzerinde doktor çalışmakta. Hem hasta başına düşen yatak sayısı bakımından hem de hasta başına düşen doktor sayısı bakımından Türkiye’nin en iyi illerinden biriyiz, hatta Avrupa’nın en ileri ülkeleri kadar iyiyiz. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu çalışma biraz önce söylediğim gibi arkadaşlarımızın hassasiyetiyle başarıya ulaşıyor.
Şimdi bu yeni düzenlemede hastanelerimiz yeni bir anlayışla yapılandırılıyor. Bizim hastane başhekimimizde genel sekreter olarak görev yapacak. Şimdi yetkileri daha da arttı ve bence güzel de oldu, çünkü aynı zamanda ciddi bir tecrübe kazanıldı. Bu tecrübe doğrultusunda çok başarılı sonuçlar alınacağına inanıyorum. Bu inançla genel sekreterimize hayırlı olsun dileklerimle birlikte başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.