Aydınlar, kupayı verecek mi? Kritik!..

Aydınlar, şike yapıldığı gerekçesiyle Kanarya'nın UEFA'dan ceza almasına neden olan şampiyonluk kupası için, "Biz o sezonu yok sayacaktık" demişti. Fenerbahçe'ye başkan adaylığını açıklayan TFF eski başkanı en çok bu konuda zorlanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2013 10:12
Aydınlar, kupayı verecek mi? Kritik!..

Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe Kulübü'nün olağanüstü genel kurulu için başkan adaylığını açıkladı ve ortaya çok önemli bir soru çıktı:

TFF döneminde 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını Fenerbahçe'den almayı planlayan Aydınlar, Fenerbahçe Başkanı olursa ne yapacak?Aydınlar bu konuya henüz girmiş değil ve konuşmak için 2-3 Kasım'dakikongreyi bekliyor.

3 YOL VAR
1- Şike yapıldığı iddia edilen sezonun şampiyonluk kupasını, "Osezonun yok sayılması şartıyla TFF'ye geri verecek.
(Aydınlar, yaptığı son basın toplantısında 2010-2011 sezonu için "Biz, osezonu yok sayacaktık" demişti. Bu sözleriyle kupayı Fenerbahçe'den alacaklarını ama kimseye de vermeyeceklerini ortaya koymuştu. Aynıtoplantıda o sezonun üçüncü olan takımı Bursaspor hatırlatılmış, Aydınlarbuna da yanıtsız kalmış ve kupayı kesinlikle TFF'de tutacaklarının işaretinivermişti.)

2- Şampiyonluk kupasını TFF'ye verecek ve kupanın daha sonrakime gideceğiyle ilgilenmeyecek.
(Aydınlar'ın başkan olması durumunda böyle bir adım atması düşük olasılık. Aydınlar'ın fikri o sezonun yok sayılması şeklindeydi. TFF'nin Tahkim'le birlikte kararı net. Şampiyonluk kupası el değiştirmeyecek. Fakat ya yenideliller çıktığı gerekçesiyle yargılama yenilenir ve Aydınlar başkan olmasıdurumunda kupayı vermek zorunda kalırsa... Bu durumda Aydınlar'ın eskitezini savunması ve o sezonun yok sayılmasını istemesi bekleniyor.)

3- Aydınlar, "O sezonu yok sayma düşüncemiz TFF başkanlığı dönemi için geçerliydi" diyecek ve kupanın kulüpten alınmasına izin vermeyecek.
(Aydınlar, o sezonu yok sayma gerekçesini "Trabzonspor da soruşturmanın içindeydi" şeklinde savunmuştu.

TFF Eski Başkanı, "Fenerbahçe'nin ikişampiyonluğundan çok keyif aldım. Birisi 103 gollü Veselinoviçşampiyonluğuydu. Diğeri 2010-2011 şampiyonluğuydu. İkisinde de sahadaki mücadeleden büyük zevk almıştım. Sahada bana göre illegal bir şey olmadığını UEFA Genel Sekreteri Infantino'ya da söylemiştim" demişti. Bu sözleriyle adeta TFF'nin disiplin talimatının değiştirilmesini ve sahaya yansımayan şikenin cezasını kulübün çekmemesini destekliyor.)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.