'Ayıp Oluyor' Çıkışı

Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk oturumunda Belediye Başkanı Günaydın ile AK Parti grubu arasında 2015 yılı Performans Programı nedeniyle gerginlik yaşandı. AK Partili Kadir Özkan ile Başkan Günaydın karşılıklı atıştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Kasım 2014 14:36
'Ayıp Oluyor' Çıkışı

2015 yılı Performans Programı , Belediye Meclisi uzun süredir devam eden sessizliği bozdu. Daha önce meclis üyelerine dağıtılan program kitapçığı hatalı olduğu ve bazı meclis AK Partili meclis üyelerince görülmediği gerekçesiyle yeniden görüşülmesi istendi. Bu sırada gergin dakikalar yaşandı.

İşte mecliste yaşanan o gergin dakikalar; MHP’li Havva Gökdoğan: “5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin a bendinde çalışma programlarını ve belediye faaliyetlerinin ve personelinin performans ölçütlerini görüşmek ve kabul etmek meclisin görevleri arasındadır. Performans programı stratejik planlarda bütçeler arasında daha güçlü bir bağ kurulmasını sağlayan araçlardır. Bu kapsamda performans programlarında stratejik planlarda er alan amaç ve hedeflere ilişkin yıllık hedefler söz konusu hedefleri gerçekleştirmek üzere belirlenen faaliyet projeler ve kaynak ihtiyacı yer almaktadır. Isparta Belediyesi’nin 2015 yılı birimlerin çalışma programlı ve faaliyetlerinin performans ölçütleri performans programı adı altında hazırlanmıştır. Stratejik plana uygun olarak hazırlanan performans programı meclisimize sunulmuş olup yapılan çalışmalar sonucunda 20415 yılı performans programı komisyonumuzca uygun bulunmuştur.’ Hazırlanan kitaptaki basım hatasından dolayı yeniledik ve arkadaşlara Cuma günü yenisini dağıttık.

AK Partili Kadir Özkan: Bazı arkadaşlara dağıtılmamış orada sıkıntı var. Cuma günü oylayalım

Başkan Günaydın: Yasada diyor ki bütçeden önce bunun oylanması lazım. Yani bugün oylamalıyız.

AK Partili Kadir Özkan: Bütçe 20 gün sonra görüşülecek.

AK Partili Emel Akbaş: Ben teslim almadım. Bir yere teslim edilmiş ama ben okumadım kitabı. Kendi imzam yok. Zaten biz otoparktan dolayı şerh koymuştuk. Kitabı adıma almışlar. Sekreterimiz almış. Biz zaten ret veriyoruz.

Başkan Günaydın: Siz al dediyseniz o almışsa bizlik bir durum yok. Sekreteri siz gönderdiniz herhalde. Bir de zaten red veriyoruz demek de peşinen hüküm vermektir. Bu da hata ve suçtur. Bu da ayrıca ayıp oluyor. Bu şekilde ayıp işlemeyin.”

BÜYÜK ÇOĞUNLUKLA GEÇMİŞTİR

Diyalogların ardından geçilen oylamada MHP kanadı programı kabul ederken AK Parti kanadı red verdi. Günaydın da bunun üzerine ‘’Madem siz böyle yaptınız bana da ‘Büyük bir oy çoğunluyla geçti’ demek düşer” dedi.

Isparta Belediyesinin 2015 yılı Performans Programı oy çoğunluyla kabul edilmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum