Aynı Yöne Bakıyoruz

Aynı Yöne Bakıyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2016 10:53
Aynı Yöne Bakıyoruz

Bölgesel anlamda gelişmenin öneminin farkında olan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası heyeti komşu il Burdur'a çıkarma yaptı.

Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ve yönetim kurulunu ziyaret eden ITSO yetkilileri, iki ilin beraber büyümesi gerektiğine vurgu yaptılar.

ISPARTA BURDUR KARDEŞ ŞEHİR
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Aliihsan Altınok, Başkan Yardımcıları Metin Çelik, Salih Sarıkaya, Genel Sekreter Nihal Demirgil Vali Hasan Kürklü'yü makamında ziyaret etti.

Birlik mesajlarının verildiği ziyarette Vali Hasan Kürklü, Isparta Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kuruluna teşekkür ederek Burdur ve Isparta'nın kardeş şehir olduğuna vurgu yaptı. Isparta ve Burdur’un birlikte kalkınması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten “Vali Kürklü, Isparta ne kadar kalkınırsa Burdur'da o kadar kalkınır, aynı şekilde Burdur ne kadar kalkınırsa Isparta'da o kadar kalkınır.”dedi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise Vali Hasan Kürklü'ye ortak çalışmalarda verdikleri destekler için teşekkür ederek, “Isparta'da Ekonomi Kampüsü yapmak için yola çıktığımız bu süreç içerisinde Sayın Burdur Valimiz Hasan Kürklü'nün büyük destekleri gördük. Bu desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Isparta-Burdur kardeştir ve beraber büyümelidir. Biz bunu slogan haline getirdik. Biz Burdur'u Burdur halkını çok seviyoruz. Beraber olmayı gönülden istiyoruz" dedi.
Burdur-Isparta kardeşliğinin ileri noktaya gitmesinde gayret sarf ettiklerini dile getiren Vali Kürklü, “Burdur Belediyesi olsun, Ticaret Sanayi Odası ve diğer sivil toplum örgütleri olsun Isparta'yla birlikte hareket etme noktasında herkes hem fikir. İki ilimiz birbirine çok yakın. Dolayısıyla birçok ortak noktamız var. Bunları geliştirerek illerimizin kalkınmasına öncülük etmek zorundayız.”dedi.

BERABER YÜRÜMEMİZ GEREKİYOR
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkan Yardımcısı Aliihsan Altınok, Başkan Yardımcıları Metin Çelik ve Salih Sarıkaya ile Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Şükrü Başdeğirmen, “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı toplantılarında bir araya geliyoruz. Isparta’da yapılacak olan Ekonomi Kampusu için vermiş olduğunuz destek için teşekkür etmek için ziyaretler gerçekleştiriyoruz. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde Ekonomi Kampusunun temelini atarak açılışını yapacağımıza inanıyorum. Isparta-Burdur kardeş iki il olduk. Biz Burdur’u Burdur Halkını çok seviyoruz. Beraber büyümemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bugün Isparta için yapılan bir projeydi, yarın Burdur için yapılacak bir projede hep birlikte olacağımız kesindir. Biz ortak bir çalışma yapmak için bir aradayız.” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ercengiz, “Burdur-Isparta olarak Türkiye’nin en yakın iki iliyiz. Sevgi yoluyla birbirimize bağlandık. Isparta-Budur kendi içerisinde anlamsız bir ayrışmayı yıllarca yaşadık. Bu anlayışı değiştirmek zorundayız. Birçok ortak noktamız var. Bir kültürü paylaşıyoruz. Burdur ve Isparta kardeş şehirlerdir. Ticari anlamda da dirsek teması içerisinde olmak zorundayız. İki şehri birlikte büyütmek zorundayız” dedi.

HER TÜRLÜ PROJEMİZDE BURDUR -ISPARTA DİYORUZ
ITSO’nun BUTSO ziyaretinde birlik beraberlik mesajı veren Başkanlar Başdeğirmen ve Keyik,”Isparta Burdur’u ayrı düşünmüyoruz, iki il bir bütündür, çünkü biz aynı yöne bakıyoruz” mesajını verdiler.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkan Yardımcısı Aliihsan Altınok, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Metin Çelik,Salih Sarıkaya ve Genel Sekreter Nihal Demirgil, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettiler. Ziyarette iki ilin ortak yapacağı projeler konuşuldu.
ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta ve Burdur’un birbirinden ayrılmaz iki il olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Isparta Burdur birbirinden ayrılamaz iki il. Biz beraber büyümek istiyoruz, ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz. Her türlü projemizde Burdur -Isparta diyoruz. Bölgesel organize sanayi bölgesi dedik destek siz destek verdiniz. Hepimizin organize Sanayi bölgesi var ama gelecekte bu yetmeyebilir. Bugünden çalışmalara başladık, arazileri inceledik olumlu sonuçlarımız olacak, bunun dışında yöresel ürünlerimizi ve kültürümüzü tanıtabileceğimiz ortak bir alan oluşturalım dedik, il genel meclisimizde de bu konu görüşüldü. Ortak kullandığımız Havaalanımız var, birçok konuda beraberiz ve beraber olmamız gerektiğine inanıyoruz. Biz sizleri gönülden seviyoruz, sizde her zaman destek veriyorsunuz teşekkür ediyoruz. Ne kadar görüşürsek ne kadar istişare yaparsak o kadar güzel işler yaparız. Kültürümüz geçmişimiz ticaretimiz hepsi birbirine çok yakın, bunları geliştirmek pekiştirmek ileri seviyeye taşımak için buradayız. Daha güzel günlerde olmak istiyoruz. Aynı zamanda BAKA yönetiminde de bir görevimiz bulunuyor. Oda olarak Isparta’da Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın da içinde olacağı Ekonomi Kampüsü binası yapmak için yola çıktık veya çalışmalarımızı tamamladık, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın da aynı binada yer alması için verdiğiniz desteklerden dolayı da ayrıca teşekkür ederiz.”diye konuştu.

ISPARTA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik de konuşmasını şöyle sürdürdü: “Isparta Ticaret ve Sanayi Odamız ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odamız arasında güzel bir ilişki var. 11 yıldır oda başkanıyım artık sizi bizi unuttuk. Her ne kadar 2 valimiz, 2 belediye başkanımız, 2 ticaret ve sanayi odası başkanımız olsa da biz olaya öyle bakmıyoruz. Biz bir bütünüz, öyle bakmazsak her iki tarafta kaybedecektir. Önceki yıllarda kısır çekişmeler oldu ama artık öyle değil. Değişen dünyada Türkiye’de yaşayan insanlar olarak çok daha birlikte olmalıyız. Isparta’ya çakılacak bir çivi varsa arkasındayız. Sizde öyle düşünüyorsunuz böyle düşünmezsek ilerleyemeyiz. Sayın Başkanım Şükrü Başdeğirmen benimle ilgili odamla ilgili her türlü karara imza atabilirsin. Aynı yöne bakıyoruz ayrımız yok. Ispartamıza yapılacak Kalkınma Ajansımızın binası da bizleri mutlu ediyor. Odalarımız gelişiyor değişiyor değişim ve gelişime ayak uydurmamız gerekiyor. Bu yönüyle de binanız çok iyi olacak. “

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum