Aysal'ın 9 Milyon Euro'luk Planı!

Galatasaray başkanı Ünal Aysal'ın "UEFA Avrupa Ligi de olur" demesinin altında hem maddi hem manevi faydalar yatıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Aralık 2013 14:52
Aysal'ın 9 Milyon Euro'luk Planı!

G.Saray Başkanı'nın 'Önceliğim Avrupa Ligi' sözünün perde arkasını araştırıldı. Cim Bom,Juventus'u yenip gruptan çıksa 4.5 milyon euro kazanıyor. Avrupa Ligi'nde şampiyon olsa kasasına 9 milyon euro giriyor. Avrupa şampiyonluğunun marka değerine katkısı ise paha biçilmez.

G.Saray, Juventus'u yenerse 1 milyon euro performans bonusu alacak. UEFA son 16 turu için de kulüplere 3.5 milyon euro veriyor. Yani gruptan çıkıp, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turundaelenmenin G.Saray'a maddi katkısı 4.5 milyon euro ile sınırlı kalıyor. G.Saray, Avrupa Ligi'nde şampiyon olursa 9 milyon euro kazanıyor. Yani Aysal haklı beyler. Avrupa Ligi'nin borç içindeki G.Saray için maddi katkısı Devler Ligi'nden fazla.

AVRUPA ŞAMPİYONU OLABİLİR
Cim Bom, gruptan çıksa bu kadro yapısıyla Devler Ligi'nde bir tur daha geçmesi mucize olur.Avrupa Ligi'nde şampiyon olmasının önünde ise engel yok. Trabzon, Avrupa Ligi'nde 11 maçta da yenilmedi. Aynısını G.Saray'ın başarması için başta tecrübe ve klas oyuncular her türlü sebep var. Ayrıca Avrupa Ligi'nde alınacak her puan hem G.Saray'ın hem de Türkiye'nin UEFA'daki puanını yükseltir, Cim Bom seneye torba atlar.

AYSAL MARTTA İBRAYI ATLATIR
Muhalefet, martta Aysal'ı idari açıdan ibra etmeyip düşürmeyi planlıyor. Aysal, Avrupa Ligi'nde 2000 yılındaki gibi şampiyonluğa giden bir G.Saray ile kongreye girerse muhalefetin eli zayıflar.Aysal, 14 Mayıs'ta Torino'daki oynanacak finali de görürse üzerindeki seçim baskısındantamamen kurtulur. G.Saray'ı Avrupa şampiyonu yapan başkan olarak tarihteki yerini alır.

TAKIMIN ÜZERİNDEN BASKIYI ALDI
Başkan Ünal Aysal'ın Juventus maçı için yaptığı "O kadar fazla da hayati bir önemi olduğunu zannetmiyorum" sözü hem Teknik Direktör Roberto Mancini'nin hem de futbolcuları psikolojik olarak çok rahatlattı. Sarı-Kırmızılı futbolcular, yarın Arena'ya "Olmak ya da olmamak" duygusuyla çıkmayacak. Tribünlerin de sahaya baskısı azalacak. Böylece tribün baskısı, G.Saraylı futbolcuların üzerinden direkt Juventus'a yönelecek.

G.SARAY BU SEZONU KURTARIR
Roberto Mancini ile G.Saray değişim sürecine girdi. Bu tip süreçler oldukça sancılı geçer.Ligde 14. hafta sonunda liderin 9 puan gerisinde kalmak da zaten sancılı sürecin temelgöstergesi. Bu süreç uzarsa, ligin ikinci yarısında fark kapanmaz. Üstüne Şampiyonlar Ligi'ndeSon 16 turunda elenmek hayal kırıklığının boyutunu artırır. Türkiye Kupası şampiyonluğu ilaçolmaz. Aksine Avrupa Ligi şampiyonluğu ise bu sezonu kurtarır.

AYSAL NE DEMİŞTİ?
"O kadar da hayati bir önemi olduğunu zannetmiyorum. Bir ihtimal daha var. UEFA'da devam etmenin de G.Saray'a ekonomik olarak büyük katkısı var. G.Saray'ın marka değeri için katkısıvar. Her halükârda benim 1. önceliğim her şeyden evvel Real Madrid'in Kopenhag'ı yenip bir defa Kopenhag'ı saf dışı bırakması. En azından Avrupa'da devamımızın garanti olması."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.