Aytaç 'Diyabet Hastaları Oruç Tutamaz'

Isparta Diyabet Cemiyeti Başkanı Ez. Mustafa Aytaç: “Diyabet Hastaları oruç tutamaz” dedi.

Yayınlanma:
Aytaç 'Diyabet Hastaları Oruç Tutamaz'

Isparta Diyabet Cemiyeti Başkanı Ez. Mustafa Aytaç: “Diyabet Hastaları oruç tutamaz” dedi.

Kurulduğu 1998 yılından beri Isparta Diyabet Cemiyeti Şube Başkanı olan Ez. Mustafa Aytaç, Ramazan Ayında diyabet hastalarına şu uyarılarda bulundu.

Diyabet ve Oruç birbirleri ile bağlantısı olmayan kavramlardır. Biz diyabet hastasının azar azar olmak kaydı ile  günde 5 öğün yemek yemesini öneriyoruz, bu durumda diyabet hastasının oruç tutması sakıncalı hale geliyor. Zaten şu sıcak günlerde diyabet hastasının bol sıvı alması lazım. Halk arasında bazı kesimlerde yanlış bir düşünce tarzı var “az yemek yersem şekerim de düşer” bu durum böyle değil. Biz az ye diyoruz ama 5 öğün ye diyoruz. Çünkü vücut sisteminin bu şekilde çalışması lazım.

Ayrıca Mustafa Aytaç "Birde özellikle Tip-2 şeker hastalarında benim şekerim zaten fazla değil oruç tutabilirim diye düşünme tarzı tamamen yanlıştır. Eğer diyabet hastaları Ramazan ayı ve diğer aylarda bu uyarılarımıza dikkat etmezlerse kendi kendilerine yapmış oldukları şeker ölçümlerinde şekerlerinin yükseldiğini göreceklerdir. Bir çok hastalıkların oluşmasına neden olan diyabet hastalığını ciddiye almamız gerekmektedir. Dinimizde de zaten oruç sağlıklı insanlar için elzemdir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.