Az Daha Parmağı Kopuyordu

Genç bir kadının evlilik yüzüğü neredeyse parmakta kangrene neden oluyordu. Kuyumcu, hastane ve itfaiyede çıkarılamayan yüzük en son bir saatçideki cihazla kesildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2014 11:28
Az Daha Parmağı Kopuyordu

Evlilik, nişan ve benzeri özel durumlar için bay ve bayanların parmaklarını süsleyen yüzükler aslında büyük bir tehlike. Özellikle aktif iş kollarında çalışan bay ve bayanlar için yüzük parmak kayıplarına neden olabiliyor. Isparta'da önceki gün yaşanan bir olay parmağımızdaki tehlikenin boyutlarını ortaya koyuyor.

Esin Çınar isimli genç bir kadın neredeyse parmağını kaybediyordu. Aniden parmağında şişlik ve morluk meydana gelen Esin Çınar, yüzüğü çıkaramayınca telaşlandı. Eşi ile birlikte hemen bir kuyumcuya giden Esin Çınar, burada bir çözüm bulunamayınca Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Burada da yüzük parmaktan çıkarılamayınca sağlık görevlileri itfaiyeye gidilmesi tavsiyesinde bulundular. Ancak İtfaiye de de yüzüğü keserek parmaktan çıkaracak bir çözüm bulunamadı. Genç çift en son başvurduğu bir saatçide parmaktan çıkmayan yüzüğü kestirdi.

SDÜ Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asım Aydın, yüzük avülziyonunun parmaktan kangrene ve kopmaya neden olabileceğini söyledi. Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda yüzük avülziyonları ile sık sık karşılaştıklarını anlatan Aydın, "Benzer hadiseler sık sık başımıza geliyor. Bir parmak durduk yere şişmez ve kongren olmaz. Yüzük Avülziyonunu sık görülen bir rahatsızlıktır. Bir yere takılma sonucu parmak damarlarında dolaşım sorunu oluşur. İnsanlar eline bakar şişlik ya da acıma yok ama damarda tahribat oluşmuştur. Parmak kongren olmuştur, tedavisi de çoz kordur. Cerrahi müdahale bazen mümkün olmayabilir. Aktif işleri olanlar, makine kullananların yüzük takmamasını tavsiye ediyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum