Az Kalsın Canından Oluyordu...

Az Kalsın Canından Oluyordu...

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2016 13:29
Az Kalsın Canından Oluyordu...

Yalvaç'ta elektrikli battaniyeyle uyuduğu sırada çıkan yangından son anda kurtularılan 27 yaşındaki Murat Kaval'ın ilk isteği sigara oldu.

Yalvaç Sanayi Mahallesi'nde sabah saatlerinde dubleks bir evde yangın çıktığı ihbarı üzerine Yalvaç Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri harekete geçti. Olay yerine geldiklerinde evin ikinci kat penceresinden ayakları aşağı sarkmış vaziyette duran Murat Kaval'ı gören ekipler, merdivenle aşağı indirdi. Kaval aşağı iner inmez, "Ben mahvoldum" diyerek, çevredekilerden sigara istedi. Yoğun dumana maruz kalmasına rağmen sigara içen Kaval'a çevredekiler daha fazla müsaade etmedi ve elindeki sigarayı aldı.

'BACAKLARIMDA YANMA HİSSETTİM'
Çevresindekilere olayı anlatan Murat Kaval, sabah ezanında eve geldiğini ve kendisinden başka kimse olmadığını söyledi. Kaval, "Çok üşümüştüm. Elektrikli battaniyeyi altıma sererek sonuna kadar açıp, uykuya daldım. Bacaklarımda yanma hissedince uyanarak hemen battaniyeyi camdan dışarı attım ancak koltuk tutuşmuştu. Kapıları kapatıp aşağı inmeye çalıştım. Alevlerden dolayı yukarı kata kaçıp elektrik şalterini ve kapıları kapatıp bekledim" dedi.

OLAYIN ŞOKUNU ATLATAMADI
Ailesiyle birlikte İstanbul'da oturduğunu ve birkaç günlüğüne memleketi Yalvaç'a geldiğini belirten Murat Kaval, "Kimseye evin yandığını söylemeyin. Annem duymasın. Ben evi yaptıracağım. Ben mahvoldum" diyerek uzun süre olayın şokunu atlatamadı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından bir süre oksijen tedavisi uygulanan Kaval, hastaneye gitmeyi kabul etmedi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından söndürülen yangında, evin sadece bir odasında bulunan eşyaların yandığı ve yangının da elektrikli battaniyeden çıktığı tespit edildi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.