Az Kalsın Yıkılacakmış

Gülistan evlerinin ilk kentsel dönüşümprojesine 48 daireli Orma Evleri'nde başlandı.Kentsel dönüşüm sürecindeki tespitler buyerleşim yerinde kentsel dönüşümün ne kadarönemli olduğunu ortaya koyuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2014 15:05
Az Kalsın Yıkılacakmış

Hükümetin devrim projeleri arasında gösterilen Kentsel Dönüşüm Yasası'nın ne kadar gerekli olduğu tespitlerle ortaya konuyor. Isparta'nın en eski toplu konut alanlarından Gülistan Mahallesi'nde başlatılan
kentsel dönüşüm çalışmaları, orada yaşayan vatandaşların afete karşı ne denli sağlam yapılarda yaşadıklarını gösteriyor. Kentsel dönüşüm süreci
kapsamında alınan numuneler ve testler Gülistan evlerinin depreme karşı dayanıklı binalar olmadığını ortaya koydu.

Metro Mühendislik tarafından 48 daireli Orma Evleri'nde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binalardan karot testleri alındı. Kentsel dönüşüm sertifikalı İDS Yapı Denetim tarafından alınan testler analizden geçirildi. Yapılan analizlerde Gülistan Orman evlerinden alınan numunelerin beton 10 ve beton 10 arasında olduğu tespit edildi.

Günümüz teknolojisinde beton 25, beton 30 kullanıldığı gözönüne alındığında Gülistan Orma evlerinin ne derece beton sağlamladığında olduğu gerçeği ortaya konuyor.

İDS Yapı Denetim Şirket Müdürü Makine Mühendisi Dora Muslu, Orma evlerinde kentsel dönüşümden sonra vatandaşların daha güvenli ve daha modern yapılara kavuşacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum