Aziz Yıldırıma Bir Darbede Toroğlundan

Futbol yorumcusu Erman Toroğlu kanlı bıçaklı olduğu Aziz Yıldırım'dan şikayetçi oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2011 18:07
Aziz Yıldırıma Bir Darbede Toroğlundan

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile eski hakem Erman Toroğlu arasındaki kavga hız kesmeden devam ediyor. Toroğlu şike soruşturması için Türk futbolunun bağırsaklarının temizlenmesi gerekiyordu. Bu işi kim yaptıysa ellerine sağlık" ifadelerini kullandı.

Polis Emniyet'e gelerek ifade veren Toroğlu'na Bülent Uygun ve Aziz Yıldırım'la ilgili sorular sordu. Erman Toroğlu kendisini Lig Tv'nin ardından çalıştığı gazeteden de attıracağı iddia edilen Aziz Yıldırım'dan şikayetçi oldu.

Spor yazarı ve eski hakem Toroğlu, şike soruşturması kapsamında İstanbul Emniyeti'ne gelerek ifade verdi. Toroğlu adliyedeki ifade işlemi tamamlandıktan sonra yaptığı açıklamada "Aziz Yıldırım'dan şikayetçi oldum" dedi.


Spor yorumcusu Erman Toroğlu, saat 09.30'da Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına geldi. Toroğlu, basın mensuplarına "Müşteki olarak ifade vermeye geldim" açıklamasını yaptı.

Toroğlu daha sonra 3'üncü katta bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne girdi. Aziz Yıldırım'ın Toroğlu'yu işten kovdurduğu iddiaları kamuoyuna yansımıştı.

"AZİZ YILDIRIM'DAN ŞİKAYETÇİ OLDUM"

İfadesine başvurulan spor yorumcusu Erman Toroğlu, adliyeden ayrılırken "Aziz Yıldırım'dan şikayetçi oldum" açıklamasında bulundu. Erman Toroğlu ayrıca liglerin 9 Eylül tarihinde başlaması kararını, "Radikal kararlar alındıktan sonra başlasın" şeklinde yorumladı ve "İnşallah yanılmam" dedi.

Toroğlu son olarak da "3. dalgadan bahsediyorlar. İnşallah olur" şeklinde konuştu.

"BÜLENT UYGUN'A SÖYLEDİKLERİM SORULDU"

Erman Toroğlu, adliye çıkışında CNN Türk'e verdiği röportajda şunları söyledi:

"Gazetelerde de çıkan Aziz Yıldırım'ın dinlemeye takılan konuşmalarını sordular bana. Özel bir husumet olup olmadığını sordular, ben de sorduklarına cevap verdim. Digitürk'ten ayrılma sebebimi sordular. Basına yansıyanları sordular, ben de yansıyanları yansıttım, cevabımı verdim. Tamamen Aziz Yıldırım'la ve bir de Bülent Uygun'la ilgili sordular. Ben televizyon programında "Bülent Uygun Eskişehir-Fenerbahçe maçında çok formsuzdu" demiştim, onunla ilgili sorular sordular. Çünkü orada da telefon trafiğine takılan şeyler varmış.

"50 YILDIR TÜRK FUTBOLUNA EN BÜYÜK İYİLİK"

Türk futbolunun bağırsaklarının temizlenmesi gerekiyordu. Bu işi kim yaptıysa ellerine sağlık. 50 yıldır bu alemin içindeyim ilk defa böyle bir olay yapılıyor. Bu olaya, hakemlerle girilmişti 10 sene evvel. Sonra yan yollara gidilerek o yollar kapatılmıştı. Ali Fevzi Bir olayları falan. Ama bu olay çok doğru yapılmış bir olay. İnşallah bu olayla, Türk futbolunun bağırsakları temizlenir. Tertemiz sıhhatli bir şekilde yoluna devam eder.


Eğer bu olaydan Türk futbolu faydalanamaz, eyyam yaparlar, sağları solları oynarsa, Türk futboluna yazık olur. Bu olayları doğru yaparlarsa ki futbol federasyonuna büyük görev düşüyor. Bundan sonra 50 yılı Türk futbolunda kurtarırız. 4 sene önce Meclis Araştırma Komisyonu'na çağırdılar. O zaman anlattıklarım hikaye oldu. İnşallah bunlar hikaye olmaz. Futbolda çok şey gördük pek bir şey yapılmadı. İnşallah bu kez yapılır. Polisin elinde gerekli belgeler var. Ben Bülent Uygun için "formsuz" demiştim. Sonra Bülent uygun bizim programa katılmıştı. Reha Muhtar, bana ve Ahmet Çakar'a söz hakkı vermemişti programda. "Bülent Uygun bizim programa katıldığında neredeydi? Yanında kimler vardı?" 20 sene futbol oynayıp 10 sene hakemlik yapınca kimin ne yaptığını görebiliyorum."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.