Aziz Yıldırım’a Hapis İstemi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında mahkeme hakimi Dilek Gökkoyun ve divan kurulu üyesi Recep Özcan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yürütülen soruşturma tamamlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2013 11:35
Aziz Yıldırım’a Hapis İstemi

Yıldırım hakkında toplamda 1 yıl 8 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Aziz Yıldırım’ın 27 Haziran tarihinde Kadıköy’de düzenlediği basın toplantısında hakim Dilek Gökkoyun ve Recep Özcan’a hakaret ettiği belirtildi.

Basın suçlarından sorumlu savcı Sıddık İlgar’ın hazırladığı iddianamede, Yıldırım’ın Recep Özcan tarafından mahkeme hakimi olan Dilek Gökkoyun’a rüşvet vermek suretiyle söz konusu mahkeme kararını aldırdığını, Yıldırım hakkında tedbir kararı veren hakim Dilek Gökkoyun’un da rüşvet almak suretiyle kararı verdiğini dile getirdiği yönünde ifadelerinin olduğu belirtildi. Yıldırım’ın Recep Özcan’a basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar, kamu görevlisi olan Dilek Gökkoyun’a basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle ise 1 yıl 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamenin kabulü ile Yıldırım, sulh ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.