Babama Benzemiyor Dedi Kaldırttı

Babama Benzemiyor Dedi Kaldırttı

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2017 15:02
Babama Benzemiyor Dedi Kaldırttı

Üstat Necip Fazıl Kısakürek'in Gökçay Tarih Yolu'ndaki heykeli, oğlu ve avukatları tarafından Isparta Belediyesi'ne çekilen ihtirname üzerine kaldırıldı. Gerekçe; Benzemiyor.   Türk tarihine damgasını vuran ünlü düşünürler, sanatçılar ve yazarların heykellerinden oluşan Tarih Yolu'ndaki bir heykel, ilgili kişinin ailesi ve avukatlardan gelen ihtirname üzerine kaldırıldı. Kaldırılma talebinin gerekçesi ise benzememesi. 

OĞLU İHTİRNAME GÖNDERDİ
​Gökçay Tarih Yolu'nda Üstat Necip Fazıl Kısakürek'e ait olan heykel, geçtiğimiz günlerde Belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Kaldırılma nedeni ise Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmet Kısakürek ve avukatlarından gelen ihtirname. Belediyeye gönderilen avukat ihtarnamesinde Necip Fazıl Kısakürek'in heykelinin kendisine benzemediği bu nedenle kaldırılması istendi. Isparta Belediyesi de Başkan Günaydın'ın oluru ile Necip Fazıl Kısakürek'in heykelini Gökçay Tarih Yolu'ndan kaldırdı. 

HEYKELİN KALDIRILMASINI İSTEYEN YAZILAR YAZILMIŞTI
​Öte yandan Necep Fazıl Kısakürek'in heykelinin kaldırılmasına yönelik başka taleplerde vardı. SDÜ Tıp Fakültesi'nden bir öğrenci Isparta Belediyesi'ne yazdığı dilekçede şu talepte bulundu: ​"SDÜ Tıp Fakültesi öğrencisiyim. 5 yıldır Isparta'da ikamet ediyorum. Necip Fazıl Kısakürek'in İdeolocya örgüsü başta olmak üzere çeşitli eserlerinde yer verdiği, heykellere karşı tutumu ve kendi heykelinin yapılmasını asla istemeyeceği toplumumuzun malumudur. Bütün bunlar göz önünde bulundurularak, ilimiz Gökçay piknik alanında bulunan Necip Fazıl Kısakürek anısına yapılmış heykelin kaldırılmasını talep ediyorum. Gereğini saygılarımla arz ederim."

KISAKÜREK HEYKEL DİKİLMESİNE KARŞIYDI
​Necip Fazıl Kısakürek'in heykelinin kaldırılmasını talep eden yazıların ekinde kendisinin şu sözlerine yer verildi: ​"Bir fikre bağlı olmak yerine fani şahıslara bağlananlar ve o fani şahıs dünyadan çekip gidince düştükleri hiçlik ve boşluğu heykel dikmekle gidermeye çalışırlar ve onun tunç, mermer veya alçıdan, cansız gözlerinden yardım ve teselli ararlar. Bizse, şahıslara değil, fikre ve gayeye bağlı olduğumuz için o fikir ve gayeyi, tuncaş, mermere ve heryere nakşetmekten gayrı yol tanımayız."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.