“Babanın Kızı Isparta’ya Emanet”

İYİ Parti Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener Isparta'da konuştu...

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2018 17:06
“Babanın Kızı Isparta’ya Emanet”

İYİ Parti Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, dün partisinin Isparta’da düzenlediği mitingde önce hükümeti ekonomi, tarım ve terör üzerinden eleştirdi, sonra da partisinin 1. sıra milletvekili adayı 9. Cumhurbaşkanı Demirel’in doktoru ve manevi kızı Aylin Cesur’u Ispartalılara emanet etti.

24 Haziran seçimleri için siyasi parti liderleri ve Cumhurbaşkanı Adayları miting programlarına başladı. Isparta ise ilk konuğunu dün ağırladı. İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda binlerce Ispartalıyla buluştu.

DEMOKRAT PARTİ LİDERİ DE GELDİ
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da katıldığı mitinge CHP Isparta İl ve Merkez İlçe Başkanları, Milletvekili Adayları, Saadet Partisi yöneticileri ve milletvekili adayları ile Demokrat Parti yöneticileri de katılım gösterdi.



Akşener, ağırlıklı olarak ekonomi, terör ve tarım üzerinden hükümeti eleştirdiği konuşmasında “Hem cari açığı, hem faizi hem doları düşürecek. Ben uzun yıllar hocalık yaptım böyle bir teori görmedim. Şayet bunları yapabilirsen ekonomi Nobel’ine seni ben aday göstereceğim. İşsizlik 10 milyonu buldu. Benzininden mazotuna, gıdasından giyimine her türlü konuda, bindiğimiz arabanın yakıtından otobüse kadar zam yiyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üst akıl vurgularına da dikkat çeken Akşener, “Üst akıl varsa niye gereğini yapmıyorsun. Hemen olağanüstü hali kaldır. Merkez bankasını ve diğer kurumların sakin dürüst ve ciddi bir şekilde çalışması için ellerini kollarını serbest bırak” diye konuştu.



HEM ATATÜRK’E HEM BABA’YA DÜŞMANLAR
SDÜ’nün bölünmesini de eleştiren Meral Akşener, AK Parti yöneticilerini Atatürk ve Demirel düşmanlığı ile suçlayarak “Isparta’da SDÜ’yü bölmeye kalktılar. Bunların Atatürk düşmanı olduklarını biliyorduk ama bunlar ‘Baba’ya da düşmanmış. Bakın SDÜ’den Uluslararası patente 9 müracaat olmuş. Eğer sen üniversiteye yatırım yaparsan uluslararası patente başvuran hoca sayısı artar. Artmıyor, çünkü SDÜ’ye yatırım yok. Bakın yabancılar diyor ki; Isparta dünyanın en önemli endemik bitki örtüsüne sahip. Kozmetikte dünyanın 1 numarası olabilir. Peki, neden bunun önünü açmıyorlar. Çünkü açarlarsa Isparta kalkınır. Isparta kalkınırsa Demirel’in şehrine hizmet etmiş olurlar. Bu da onların sinirini bozar. Ama inşallah Allah bize nasip edecek bunu. Isparta’nın kalkınmasının önünü biz açacağız” dedi.

ISPARTA’YA BİN İSTİHDAMLI FABRİKA VAADİ
Meral Akşener konuşmasında Isparta’ya önemli bir vaatte de bulundu. İktidar olduklarında Isparta’ya en az bin kişinin istihdam edileceği bir kozmetik fabrikası açacaklarını ve buna bağlı olarak bir AR-GE merkezi kuracaklarını söyleyen Akşener, “Biz Isparta’yı Paris’le, Madrid’le yarıştıracağız. Buna hazır mısınız?” ifadelerini kullandı.

Isparta tarımı hakkında da görüşlerini açıklayan İYİ Parti Lideri Akşener; “Bunlar çiftçiyi sevmiyorlar. Onun için elmalar dalda kalır. Niye sevmiyorsun kardeşim çiftçiyi? Neden kollamıyorsun. Amerikalı çiftçi 1,5’a mazot kullanacak, benim çiftçim 6’ya. Sonra maliyetler yüksek diyecek. Elmayı pahalıya mal ediyorsun diyecek. Gübreyi 5 kat yüksek fiyata verirsen üreticiye nasıl rekabet edecek? Zamlara yetişemiyoruz artık. Türk üreticisi mısırı, samanı, eti ithal eder duruma geldi. Çitçiyi üretmekten soğuttular” dedi. Hükümeti Isparta’ya yatırım yapmamakla suçlayan Meral Akşener, “Isparta’ya Coca Cola fabrikasından başka ne yaptı bunlar? Yurt mu yaptı? Öğrencileri kiraya mahkum ettiler” diye çıkıştı.



SEN ARTIK YORGUN BİR OTOBÜS ŞOFÖRÜSÜN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yorgun bir otobüs şoförüne benzeten “Yoruldun artık arkadaş. Türkiye’yi uçuruma sürüklüyorsun. Ekonomi güven demektir. Biz geldiğimizde o güven artacak ve ekonomi rahatlayacak. Yorgun ve ehliyetsiz bir şoförün kullandığı otobüse biner misiniz?” diye sordu.

Akşener, “Sayın Erdoğan dünyaya ‘Ey! Diyor. Ey Amerika Ey İsrail Ey Hollanda diyor. Ama sonra gidiyor onlarla anlaşmalar yapıyor. Ama bir gariban Meral Akşener’e Eyy demiyor. Neden biliyor musunuz? Bu seçimler 2. tura kalacak. İkinci turda da karşısında bizi istemiyor. Çünkü ben, hem rahsmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in hem de Baba’nın çırağıyım. Yandı ki ne yandı” şeklinde konuştu.



FETÖ’CÜ ARIYORSAN AYNAYA BAKACAKSIN
Erdoğan’ın bütün muhalefeti FETÖ’cülükle ve milli olmamakla suçladığını ileri süren Akşener, “Peşmergeleri davulla zurnayla karşılayan siz millisiniz, biz gayi milliyiz öyle mi? Süleyman Şah’ın türbesini kaçıran sen millisin biz gayri milliyiz öyle mi? Önüne gelene FETÖ’cü diyor. Sen önce aynaya bakacaksın, sonra sağına sonra da soluna bakacaksın bütün gördüklerin FETÖ’cüdür, bütün gördüklerin gayri millidir. Bu ülkede yönetim boşluğu var. Ama o boşluğu 24 Haziran’da dolduracağız Allah’ın izniyle” dedi.

Akşener konuşmasının sonunda partisinin Milletvekili Adaylarını platforma davet ederek “Bakın şimdi Baba’nın kızını size emanet ediyorum. Milletvekili adaylarımızı seçtireceksiniz. Bir ve beraber olarak emanet oylarımız var ya hani. Onları geri alacağız” dedi.



MİTİNGDEN NOTLAR
Daha önce 13:30 diye duyurusu yapılan miting saat 14:30’da başladı.

Mitingde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Isparta polisi vatandaşları rahatsız etmeden üst düzey güvenlik aldı.

Kadınlar Hareketi olarak da anılan İYİ Parti’nin mitinginde kadın katılımı üst düzeydeydi.

Akşener platforma geldiğinde yüzlerce kadın Akşener’e işlemeli yazma verdi.

Akşener’le birlikte Isparta’ya gelen Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal’ın kısa da olsa bir konuşma yapmaması dikkat çekti.

Akşener’den önce platforma çıkan İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan Ispartalılardan helallik istedi ve bundan sonra da bürokrasi ve siyasette edindiği tecrübeleri partisinin emrine sunacağını söyledi.

Mitinge ilçe katılımları da yüksekti. Yenişarbademli, Keçiborlu, Gelendost ve Şarkikaraağaç ilçe teşkilatları mitinge dev pankartlarla katıldı.

Aşırı sıcaktan dolayı baygınlık geçirenlere miting alanında hazır bekleyen sağlık ekipleri anında müdahale etti.

Mitinge katılanlar ellerinden bir an olsun telefonlarını düşürmediler.

Herkes bol bol selfi çekip, sosyal medyadan canlı yayın yaptı.

Miting öncesi platformdan “Saniye Yalvaç isminde bir kız çocuğu kaybolmuş. Ailesi platformun arka tarafında” anonsu şaşkınlık yarattı. Zira, saniye Yalvaç İYİ Parti’nin Milletvekili Aday Adayıydı ve 23 yaşındaydı.

Akşener’in Müslüm Gürses şarkısından kesitlerle “Yakarsa dünyayı garipler yakar” çıkışı katılımcılar tarafından coşkuyla alkışlandı.











HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum