Baca Temizliğini Unutmayın!

İtfaiye Müdürü Halil Açar, bacaların periyodik olarak temizlettirilmesi gerektiğinde uyarıda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2012 13:19
Baca Temizliğini Unutmayın!

İtfaiye Müdürü Halil Açar, bacaların periyodik olarak temizlettirilmesi gerektiğinde uyarıda bulundu.

Baca temizliğinin yöntemi, kullanılması gereken araç ve gereçler konusunda teorik-pratik bilgiler ve eğitim veren Açar; “Vatandaşlarımızın yetkili kişilere bacalarını temizletmelerini öneriyoruz. İlkini geçen yıl düzenlemiş olduğumuz bu kursumuzun bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Kurslarımız periyodik olarak her yıl devam edecek” dedi.

Baca temizliklerinin yetkili kişilerce yapılmasının can ve mal güvenliği açısından önemli olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, acıların yaşanmaması için Ispartalılara seslendi. Başkan Günaydın, “Belediyemiz tarafından tutulan istatistiklere göre çıkan yangınların bacalardan kaynaklanma oranı bir hayli fazla. Bacaların periyodik temizlenmeleri gerekirken bunların ihmal edildiğini görüyoruz. Bu tip küçük ihmallerde vatandaşlarımızın can ve mal kayıplarına neden oluyor. Bina sahiplerimize buradan seslenmek istiyorum. Bina sahiplerinden beklentimiz yaz dönemlerinden, kış dönemine geçişin yaşanacağı bu dönemlerde bacalarını temizletmeleridir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.