Bademli'de 620 Fidan Toprakla Buluştu

Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Bademli Köyünde, Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nce fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2011 15:09
Bademli'de 620 Fidan Toprakla Buluştu

Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Bademli Köyünde, Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nce fidan dikme etkinliği düzenlendi.
    
Etkinliğe, Vali Memduh Oğuz, İl Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpçü, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Gökkuşağı Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Reyhan Kerman ve dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
    
Vali Oğuz, fidanların dikimi öncesi yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Isparta'ya gelişinin yıl dönümünde yapılan ağaçlandırma çalışmasının kendisini mutlu ettiğini belirtti.
    
Kadınların önderlik ettiği Gökkuşağı Derneği'nce düzenlenen etkinlikle köylüye gelir sağlayacak fidanların dikildiğini ifade eden Oğuz, ''Zaten Büyük Atatürk de kadınlarımızın toplumsal hayata katılmasını arzu ederdi, onların üretici olmasını, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmasını arzu ederdi. Bu bakımdan Gökkuşağı Derneği Başkanı ve üyelerine, onları yönlendiren herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
    
Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpçü de, Gökkuşağı Derneği ile ortaklaşa düzenlenen etkinlik kapsamında belirlenen alanlara 500 ardıç ve sedir ile 120 ceviz dikileceğini kaydetti.
    
Dernek olarak insana faydası olan her türlü projede yer aldıklarını belirten Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Reyhan Kerman ise, ''Ben inanıyorum ki, bütün sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız böyle bir çaba içerisine girerlerse ülkemizde ağaçsız yer kalmaz'' dedi.
    
Konuşmalardan ardından Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı'nın okuduğu dua ile fidanlar toprakla buluşturuldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.