Bağ-Kur’luya Eşitsizlik Devam Ediyor

Bağ-Kur’luya Eşitsizlik Devam Ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2016 14:08
Bağ-Kur’luya Eşitsizlik Devam Ediyor

S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Göller Bölgesi Birlik Başkanı Ahmet Tural , Bağ-Kur’lulara yapılan haksızlıkların telafi edilmesi gerektiğini söyledi.

Ahmet Tural’ın açıklaması şu şekilde: “Bağ-Kur’lu biri 9 bin gün çalışarak emekli olurken SSK’lılar 7 bin 200 gün gibi daha az sürede emekli oluyor. En düşük emekli maaşı Bağ-Kur’luya bağlanmaktadır. Madem hepsi bir şemsiye altında birleştiler o aman Bağ-Kur’lular yapılan haksızlık telafi edilmeli maaşlarda da eşitlik sağlanmalı hatta emekli aylıkları asgari ücretin altında olmamalıdır.

Yapılacak bir düzenleme ile yaşını doldurmuş ama prim gün sayısı eksik olan vatandaşa bir fırsat verilerek eksik günlerinin borçlanması sağlanarak emekli olmasına yardımcı olunmalı. Çünkü bu insanların krizler veya bedeni rahatsızlıklar gibi sebeplerle işini kaybetmiş, dükkanını kapatmak zorunda kalmış kişiler. Artık iş bulup çalışma şansları çok az. Sosyal devlet sorumluluğu ile gelirsiz kalmış vatandaşlarımıza böyle bir hak verilebilir emekli maaşı karşılığında banka kredisiyle borçlandırılarak emekli edilebilirler.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.