Bağımlılıkla Mücadele Terörle Mücadele Kadar Önemlidir

Bağımlılıkla Mücadele Terörle Mücadele Kadar Önemlidir

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2018 13:32
Bağımlılıkla Mücadele Terörle Mücadele Kadar Önemlidir

Türkiye’nin birçok ilinde en büyük sorunlardan biri olan gençlerde yaygınlaşan bağımlılık sorununa karşı, Isparta’da Vali Şehmus Günaydın öncülüğünde başlatılan çalışmada yeni bir aşamaya geçiliyor. Bağımlılar için oluşturulacak tedavi ve rehabilitasyon merkezinde bağımlı gençler bağımlılıktan kurtarılmanın yanında meslek sahibi de olacak. Ayrıca tedavisi yapılan gençlere iş imkanı da sunulacak. Bağımlıkla mücadele merkezinin ihalesine bu hafta çıkılacağını bildiren Vali Şehmus Günaydın, bağımlıkla mücadele konusunun terörle mücadele kadar önemli olduğunu söyledi. Vali Günaydın sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürütülecek çalışmanın geleceği kurtarmak açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Vali Günaydın “geçenlerde bir metruk evde öğrencilerin sigara içtikleri bilgisi geldi. Anında evin yıkılması talimatını verdik. Hukuk kuralları çerçevesinde bağımlılığın her türüne karşı mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu. 

KAPALI MEKANDA SİGARA İÇİLMESİ İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER ARTTI

Isparta’nın Türkiye’ye örnek olacak Madde Bağımlılığı ile Mücadele Merkezinde ihale aşamasına gelindi. Vali Şehmus Günaydın ihaleye bir hafta içinde çıkılmasının planlandığını söyleyerek “madde bağımlılığı artık bir tehlike olmaktan çıkmış tehdit boyutuna gelmiştir” dedi. Son dönemde kapalı mekanlarda sigara içilmesi ile ilgili BİMER; CİMER ve Isparta Valiliğine çok sayıda şikayet gelindiğini bildiren Vali Günaydın, bu konuda acil bir çalışma planladığını ve kapalı mekanda sigara içilmesine müsaade eden işletmelere karşı denetimlerin arttığını belirtti.

TERÖRLE MÜCADELE İLE EŞDEĞER

Uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadelenin, terörle mücadele kadar önemli olduğunu belirten Vali Günaydın, “sivil toplum kuruluşları ile yürütülecek projenin içerisinde uyuşturucuya bulaşmış ailelerde var. Kurulacak merkezde gençler sadece tedavi olmayacak. Onlara meslek edindireceğiz, gerekirse iş kuracağız. Tedavi sonrasında geri dönüşler %70’lerin üzerinde. Biz bunu engellemeyi hedefliyoruz. Bu sorununun önüne geçersek gelecekte olacak bir çok sorunun da önüne geçebiliriz” diye konuştu.

EN AZ 50 GENCE 50 ŞİRKET İŞ VERECEK

Madde bağımlılığı ile mücadele çalışmasında gençlerin topluma kazandırılmasının büyük önem taşıdığını söyleyen Vali Günaydın “ITSO başkanımızla da görüştük. Tedavisi yapılmış en az 50 gencimize 50 şirket iş verecek. Bu çocuklarımızı geri kazanmazsak, ötekileştirirsek, sorunu çözemeyiz. Bu sorun Isparta olarak bizim sorunumuz, dışarıdan birileri gelip bu sorunu çözmeyecek. Biz çözeceğiz” şeklinde konuştu.

METRUK EVE YIKIM TALİMATI

İçerisinde öğrencilerin sigara içtiği belirtilen bir metruk eve yıkım talimatı verdiğini bildiren Vali Şehmus Günaydın, “bağımlılığın her türü ile etkin mücadele yürütmeliyiz. İçerisinde sigara içildiği bildirilen bir metruk ev için yıkın diye talimat verdim. Metruk evi yıktık. Hukuk kuralları çerçevesinde sorunların çözümü için her türlü önlemi alacağız. Yine okul müdürleri ile yaptığımız toplantıda da benzeri sorunları görüşerek neler yapılabileceği il ilgili önlemler alındı” dedi.

SPOR SAHASI YAPMAK İÇİN YER ARIYORUZ

Gençlerin sosyal faaliyet alanlarını genişletmek içinde projeler ürettiklerini belirten Vali Günaydın “spor tesisleri oluşturmak için geniş bir yer arayışımız var. Gençlerin sosyal, kültürel, sportif faaliyet alanlarını genişleterek bağımlılıktan uzak durmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Spor tesislerimiz var fakat biz ulaşılabilirliği daha kolay olan bir yer olsun ve gençler boş zamanlarını daha verimli değerlendirsin istiyoruz” dedi.

Vali Günaydın bağımlıkla mücadele konusunun ülkemizin ve milletimizin gelecekte karşı karşıya kalacağı tehditlerin önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını bildirdi.

Gülses Gazetesi         

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.